Lázár János semmi újat nem mondott a hamis PCR-tesztek ügyében

Lázár János semmi újat nem mondott a hamis PCR-tesztek ügyében

Új információval, vagy bizonyítékkal nem állt elő Lázár János a Magyar Tenisz Szövetséget érintő hamis PCR-tesztek kapcsán, de a Blikk-nek röviden nyilatkozva ismét megfenyegette az esetleges érintetteket.

Lázár mint a szövetség elnöke, amikor két hete kiderült, hogy több teniszezőnk hamis PCR-teszttel indult nemzetközi versenyen, első körben kirúgta Marosi Katalint, majd jelezte, szigorú vizsgálat zajlik.

Nehezen hihető, hogy a teniszszövetség vezetői nem tudtak a hamis PCR-tesztekről

Két embert már beáldozott a Lázár János vezette Magyar Tenisz Szövetség. Egyikük Marosi Katalin, a válogatott koordinátora, aki egyebek mellett a sportolók utaztatását végezte, és állítólag Sávolt Attila szakmai igazgatót, míg Szatmári Attila keretorvost, aki az alapos gyanú szerint a hamis PCR-teszteket intézte, a Semmelweis Egyetem mentette fel.

Azóta is teljes a titoktartás az ügyben. Senki nem mer nyilatkozni, ami azt is eredményezte, hogy a sajtó és a közvélemény elkezdett találgatni. Vajon ki és miért látta el hamis PCR-tesztekkel a teniszezőket, ki tudhatott erről a szövetség vezetői közül, kapott a szövetség támogatást az államtól PCR-tesztekre, ez az egész ügy hogyan érinti majd a Davis-kupa csapat felkészülését? 

A magyar teniszezők Sydneyben, március 4-5-én Ausztrália ellen lépnek pályára a Davis-kupában, de ha valami nincs rendben az oltással, vagy a tesztekkel, akkor az ausztrál hatóságok megtagadhatják a beutazást. Ahogyan azt meg is tették például Novak Djokovic esetében az Australian Open előtt.

A kérdések tehát sokasodtak, válaszok pedig nincsenek. Lázár János két nappal a kampánystart után a Blikk-nek ugyan beszélt néhány szót az ügyről, de a Magyar Tenisz Szövetség fideszes elnöke csak annyit közölt,

az összesről tudni akarok, egyetlen szabálytalanság sem maradhat következmények nélkül. Elnökként azt várom a fegyelmi eljárástól, illetve az Ellenőrző Testület által lefolytatott belső vizsgálattól, hogy minden ilyen és ehhez hasonló kérdésre világos választ kapjunk.

Lázár még annyit mondott, a teniszszövetség nem kapott támogatást az államtól PCR-tesztekre, arról pedig nem volt tudomása, hogy valaki a szövetségből keresett-e pénzt a hamis PCR-teszteken.

A saját érdekükben remélem, nem történt ilyen! A két említett vizsgálatnak kell választ adnia erre a kérdésre is

- tette hozzá Lázár János.

A vizsgálatok tehát zajlanak, Lázár János pedig időnként nyilatkozik egy hangzatosat, aminek nem lesz semmi tartalma, viszont jól fel lehet használni a Fidesz kampányában. Ugyanakkor ennek nyomán egyre többen vélik úgy, hogy Lázárt nem a hamis PCR-tesztek ügye fogja megbuktatni, hanem a személyét és pártját, illetve annak holdudvarát érintő ellenszenv.