Leáll Kelet- és Nyugat-Magyarország között a vasúti teherforgalom

Korlátozzák ugyanis a Rákóczi híd forgalmát, módosul a H7-es HÉV és az 1-es villamos közlekedése szerda délelőtt - olvasható a BKK közleményében. Kedden a Mávinform is jelezte, hogy szünetel a vonatközlekedés a ferencvárosi és a kelenföldi pályaudvarok között szerdán 10 órától várhatóan 13 óráig, ez pedig azt jelenti, hogy lényegében leáll a vasúti teherforgalom az ország nyugati és keleti része között.

Frissítés - elhúzódnak a munkák

A hatóság tájékoztatása alapján a robbanószerkezet kiemelése és hatástalanítása előre láthatóan elhúzódik 16 óráig, így továbbra is szünetel a vonatközlekedés Ferencváros és Kelenföld állomás viszonylatában. Az érintett vonatok így továbbra is csak Kelenföld állomásig közlekednek, illetve onnan indulnak.

Korábban írtuk

Várhatóan már 10 órától pótlóbusz jár a H7-es HÉV helyett, továbbá az 1-es villamos forgalmát is korlátozzák. Lezárják a közúti forgalom elől a Rákóczi hidat, a híd pesti és budai felhajtóját, a Budai alsó rakpart Neumann János utcától délre eső szakaszát, a Dombóvári utat a Duna és a Budafoki út között, a Művészetek Palotája körüli kisebb forgalmú utcákat, valamint a Laczkovich utcát.

A lezárás érinti a közösségi közlekedés forgalmát is: a H7-es (csepeli) HÉV helyett várhatóan már 10 órától a teljes vonalon pótlóbusz jár. Az 1-es villamos közlekedését is korlátozni kell, a járat ideiglenes forgalmi rendjét a BKK hamarosan Facebook-oldalán ismerteti. Az aktuális közlekedési információk ugyancsak a BKK közösségimédia-oldalán lesznek nyomon követhetőek.

Teljes leállás az Összekötőn

Szünetel a vonatközlekedés a ferencvárosi és a kelenföldi pályaudvarok között szerdán 10 órától várhatóan 13 óráig – közölte a Mávinform. Mivel ez a híd bonyolítja lényegében a teljes magyar vasúti teherforgalmat (és persze a tranzitközlekedést), ezért ez rendesen fel is borítja a napi rutint.

Az intézkedések miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom-, a Budapest–Székesfehérvár- és a Budapest–Pécs-vasútvonalakon a személyszállító vonatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek, és onnan indulnak.

A Budapest–Szombathely˜–Sopron közötti intercity és a Budapest–Bécs–Salzburg–München közötti eurocity, illetve railjet vonatok Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak. Az S36-os személyvonatok csak Kelenföld és Tárnok között, a G43-as gyorsított személyvonatok pedig csak Kelenföld és Székesfehérvár között járnak. A Budapest–Pécs intercity vonatok csak Kelenföld és Pécs között közlekednek.

A Budapest–Keleti–Kelenföld- és Kőbánya-Kispest–Kelenföld-szakaszra megváltott menetjegyek a Déli pályaudvar és Kelenföld között is érvényesek. A Budapestre érkező utasok a kelenföldi állomáson vagy a Déli pályaudvaron szállhatnak át a Budapesti Közlekedési Központ járataira.