Lefoglalták egy csepeli MSZP-s politikus színes tévéjét

Lefoglalták Takács Krisztián csepeli MSZP-s képviselő Thomson típusú televízióját, miután a politikus nem fizette be a megállapított bűnügyi költséget.

Az igazi szocialista mintapolitikusnak tekinthető Takács Krisztiánt a bíróság magánokirat-hamisítás miatt egyszer már 1 év próbára bocsátotta. Később sikkasztás vádjával indult ellene büntetőper.

A lap szerint ezután felcsapott meseírónak. Viszont e remekművek nem nyerték el mindenkinek a tetszését, ezért aztán becsületsértés miatt is bíróság elé kellett állnia. Áprilisban el is bukta a pert. Itt egyébként azt állította, hogy semmi köze nincs a saját internetes blogján a saját fényképével közzé tett véleménycikkéhez.

A bíróság azonban Takács Krisztián védekezéséről és Szenteczky János MSZP-elnök vallomásáról is azt jegyezte meg, hogy „ez mese”, ilyen hiteltelen történet elképzelhetetlen. Amikor a bíróság elmarasztalta a politikust becsületsértés miatt, a vádlott ezt tudomásul vette, és az ítélet ellen nem kívánt fellebbezést benyújtani. A 10 ezer forintos bűnügyi költséget azonban nem fizette meg, ezért aztán végrehajtás indult ellene.

A szocialista politikus az Origo megkeresésre elismerte, hogy valóban nem fizette be az említett összeget. Állítása szerint azért nem, mert nem kapott csekket. Úgy tűnik azonban, hogy Takács ezután sem rendezte tartozását. Így egy szép júliusi napon végrehajtók kopogtak be hozzá, és lefoglalták Thomson típusú televízióját.

Összekente plakátragasztóval a fideszes ellenlábasát

Takács egyébként egy meglehetősen vidám figura. Miután a tavalyi választási kampányban tetten érték, hogy épp a Fidesz-KDNP plakátjait rongálta, elkezdett ordibálni. Majd a béke és a rend kedvéért lekente plakátragasztóval fideszes ellenfelét is. Nem járt sokkal jobban Ábel Attila alpolgármester sem, Takács ugyanis következetes volt, és őt is összekent ragasztóval. A politikus az agresszív fellépését utólag azzal magyarázza, hogy azért tette, mert lekommunistázták.

Takács szerint megint más volt a hibás

“Korábban a fideszes vezetésű önkormányzat újságjának, a Csepel.info-nak egy engem támadó munkatársára tettem olyan kijelentést, amiért első fokon 10 ezer forintos bírságot kaptam. Úgy döntöttem, inkább fizetek. Meg is kérdeztem a bírót, ezt hogyan tehetem meg, mire azt a választ kaptam, hogy majd kiértesítenek. Ám július végén kopogtatott a végrehajtó” – mesélt a történtekről Takács Krisztián a Blikknek. Valóban mesélt, mivel az újságíró, aki a becsületsértési pert megnyerte az MSZP-s politikus ellen, a Csepeli Hírmondónak dolgozik, nem a Csepel.info-nak, Takács pedig tudott az elmaradásáról, sőt az Origónak nyilatkozott is arról. A Csepel.info ráadásul nem önkormányzati lap, és Takács Krisztián a szemtanúk szerint nem kérdezte meg a bírótól, amit a Blikknek állított.

“Kénytelen vagyok a már nagyobb összeget kifizetni, de panaszt teszek. Az előzetes ígérettel szemben sem engem nem értesítettek, sem az ügyvédemet, és úgy vélem, ez szánt szándékkal történt.” – mérgelődött a Blikknek a politikus.