Jakab a lehallgatási ügyet elhallgatóknak: "Töröljétek magatokat, vagy jövőre mi fogunk titeket!"

Jakab a lehallgatási ügyet elhallgatóknak: "Töröljétek magatokat, vagy jövőre mi fogunk titeket!"

A Fidesz nem ment el ma a Nemzetbiztonsági bizottság ülésére, ahol Pintér Sándor tisztázhatta volna, hogyan fordulhat elő, hogy magyarokat hallgatnak le kormányzati szervek csak azért, mert nem kormánypártiak 

– idézi fel a hétfő délelőtt a Pegasus-ügy mentén történteket Jakab Péter délután közzétett Facebook-posztjában. Ismeretes, a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának hétfői, zárt ülése, így többek között a belügyminiszter is hiába tett eleget a meghívásnak. A bizottságot azért hívták össze, hogy kivizsgálják, a magyar kormány valóban szert tett-e a Pegasus nevű izraeli kémszoftverre, és ha igen, kik ellen, milyen célból használták fel.

A kormánypárti képviselők szabotálták a Nemzetbiztonsági bizottságot, belső vizsgálattal kutatnak a Pegasus után

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának hétfői, zárt ülése, így többek között Pintér Sándor belügyminiszter is hiába tett eleget a meghívásnak. A bizottságot azért hívták össze, hogy kivizsgálják, a magyar kormány valóban szert tett-e a Pegasus nevű izraeli kémszoftverre, és ha igen, kik ellen, milyen célból használták fel.

A Fidesz nem akart tisztázni semmit. Nem tudják magukat kimosni a lehallgatási botrányból, ezért inkább hallgatnak

– vonja le a következtetését a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, aki mindemellett úgy látja:

Ez felér egy beismerő vallomással: nemcsak a közéletet akarják uralni, de a magánéletünket is.

Végül az ellenzéki pártelnök a kormánypárti politikusoknak üzenve azt írta:

Kedves fideszes lehallgatók, kukkolók, pedofilok és egyéb szájnyalogatók. Tűnjetek el a magánéletünkből, a telefonjainkból, a leveleinkből. Mert a Parlamentbe lehet, hogy volt, aki beszavazott titeket, de a telefonjainkhoz nem adtunk hozzáférést. Töröljétek magatokat, vagy jövőre mi fogunk titeket!

– zárta bejegyzését Jakab.