Lenullázná az EU-s diplomáciát Medvegyev: "A hiú brüsszeli hülyék kollektívan és vastagon teleraknák a nadrágjukat"

Lenullázná az EU-s diplomáciát Medvegyev: "A hiú brüsszeli hülyék kollektívan és vastagon teleraknák a nadrágjukat"

Hajmeresztő okfejtésre ragadtatta el magát az orosz politikus, aki szerint a legjobb lenne Oroszországnak az EU-val ideiglenesen felfüggeszteni a diplomáciai kapcsolatokat.

"A legjobb lenne egyszerűen csak ideiglenesen felfüggeszteni a diplomáciai kapcsolatokat az EU-val. És visszavonni a diplomáciai személyzetet hazánkba. Akkor a hiú brüsszeli hülyék kollektívan és vastagon teleraknák a nadrágjukat (és persze a szoknyájukat)"

- osztotta meg sajátos gondolatmenetét Dmitrij Medvegyev hétfőn a Telegram-csatornáján.

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese rámutatott, hogy a nagykövetségeket bizonyos konkrét események előtt szokták evakuálni, egy ilyen moszkvai döntés pedig szerinte elgondolkodtatná az európai politikusokat. A volt elnök és kormányfő szerint Oroszországnak így kellene reagálnia arra, hogy az Európai Unió vezetői "azt mondták minden orosznak: ti számunkra másodrangú emberek vagytok".

Medvegyev azt kommentálta így, hogy az Európai Bizottság a múlt héten megerősítette: az Ukrajnát lerohanó Oroszország ellen bevezetett importszankciók értelmében az uniós országokba nem szabad orosz rendszámú személyautóval beutazni, és bizonyos személyes tárgyakat, például laptopot, okostelefont, ékszert, bőrt és szőrmét, sőt sampont és egészségügyi papírt sem bevinni.

Az egykori orosz elnök úgy vélekedett, a döntést szerinte

nem azért hozták, hogy megbüntessék a "Kremlben uralkodó bűnöző és agresszív rezsimet", hanem azért, hogy minden orosz állampolgár "arcába beleköpjenek".

Egyébként az egész okfejtés stílusa kísértetiesen hasonlít a hazai kormánypárti világmagyarázatokéra, amilyeneket sűrű brüsszelezésekkel időnként Orbán Viktor is elhint a magyar nyilvánosságban.

Címlapkép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvő Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június 1-én. (MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)