Lenyelt kapszulákban csempészte a kokaint, de lebukott

Egy nigériai állampolgár szervezte meg még március végén a továbbértékesítésre szánt kokain Budapestre történő behozatalát.

A rendőrök a két elkövetőt kedden Budapest XIII., Szent István körúton elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók a nigériai férfi ruházatának átvizsgálásakor 8 darab, összesen 84 gramm kokain kapszulát találtak és foglaltak le, majd a Budapest XIII., Pannónia utcai lakásán tartott házkutatáskor megtalálták a venezuelai férfi bőröndjét. A táskában további nylon tasakokban összesen 47 gramm világosbarna színű kristályos kábítószergyanús anyagot, fehér ragacsos kábítószergyanús anyagot és áttetsző zselé-szerű kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. A venezuelai férfi előállítását követően kórházba szállították, ahol testéből további 3 darab kokain kapszula került elő. A lefoglalt kokain értéke körülbelül 8 millió forint.

A gyanúsítottakkal szemben - őrizetbe vételük mellett - a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztálya folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2016. április 1-jén elrendelt.