Leszedették az andalúz lovasiskola Novák Katalin látogatásáról szóló posztját?

Leszedették az andalúz lovasiskola Novák Katalin látogatásáról szóló posztját?

Az Andalúziai Királyi Lovasiskolában bukkant fel csütörtökön a Fidesz bukott köztársasági elnöke egy ezredes társaságában társaságában, de az erről szóló bejegyzést azóta eltüntették.

A pedofilbotrány óta a nyilvánosság elől bujkáló Novák Katalin fideszes köztársasági elnök csütörtökön az Andalúziai Királyi Lovasiskolában bukkant fel egy magas rangú spanyol katonatiszt társaságában – vette észre a 24.hu az intézmény facebook bejegyzése alapján. A posztot azóta valamilyen okból törölték.

Novák nem mutatkozott a magyar nyilvánosság előtt, mióta a pedofil kegyelmi botrány miatt lemondatták.

„Tegnap látogatást tett nálunk Novák Katalin, Magyarország korábbi elnöke és Ignacio Rosales de Salamanca ezredes, a spanyol honvédelem andalúziai küldöttségének megbízottja” – írták a lovasiskola közösségi oldalán. A bejegyzéshez több fotót is csatoltak, melyeken az egykori fideszes politikus az ezredessel együtt pózol.

A 24.hu megkérdezte a Jerez de la Fronterában található lovasiskolát, miért döntöttek úgy, hogy eltávolítják a Novák Katalinról szóló bejegyzésüket, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

A Fidesz berkeiből érkező, köztudottan orbánista Novák Katalinnak idén februárban azért kellett lemondania, mert még 2023 áprilisában Balog Zoltán fideszes püspök közbenjárására kegyelmet adott egy több tucat gyermeket bántalmazó pedofil bűnsegédjének.

Novák Katalin volt a pedofilbotrány egyik „tisztáladozata”.

A másik Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt, ami Magyar Péter színrelépését eredményezte. A volt köztársasági elnök volt férje azóta a legnépszerűbb ellenzéki politikussá vált, pártja pedig vezeti a közvélemény-kutatásokat.

Nem kell sajnálnunk Novák Katalint, mivel volt köztársasági elnökként élete végéig havi 1,7 millió forintos nyugdíjat fog kapni és egyéb juttatásokra is jogosult lesz. Ez a mai magyar viszonyok között sokak számára felháborító, így nem csoda, hogy eltüntetik a spanyolországi urizálás nyomait.

(Címlapkép: Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre/facebook)