Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, két honvéd életét vesztette

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, két honvéd életét vesztette

Novák Katalin részvétét fejezte ki.

Szolgálatteljesítés közben lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban - közölte a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-vel.

A Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter - három emberrel a fedélzetén - egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant - írták.

A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.

Közölték azt is, hogy a tárca azonnal megkezdte a családok kiértesítését, a fejleményekről a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztat.

A helikopterbaleset a Čikola kanyonban történt, nem messze Šibenik-től.

Részvétét nyilvánította ki az államfő

Novák Katalin köztársasági elnök részvétét fejezte ki a magyar katonai helikopter horvátországi balesetében elhunyt honvédek hozzátartozóinak és megköszönte a horvát mentőegységek munkáját.

"Őszinte részvétem a helikopter-balesetben elhunyt honvédek hozzátartozóinak, Magyarország Önök mellett áll!"

- fogalmazott a köztársasági elnök közösségi oldalán. Megköszönte a horvát mentőegységek munkáját és Zoran Milanovic horvát elnök támogatását, aki telefonon fejezte ki részvétét.

Címlapkép: Magyar Honvédség/Facebook (honvedelem.hu archív)