Lopástól lopásig élt a monori biciklis útonálló, amíg el nem kapták

Lopástól lopásig élt a monori biciklis útonálló, amíg el nem kapták

Idős, kerékpáros nőket szemelt ki magának a 28 éves férfi, melléjük tekerve kirántotta a kosárból táskájukat, majd elhajtott. Két hét alatt három áldozata volt, több azonban garantáltan nem lesz.

A lopások között eltelt idő minden bizonnyal összefüggésben állt a zsákmány nagyságával – a kisebb összeg értelemszerűen csak rövid ideig volt elég számára. Az első augusztus 21-i, 70 ezer forintos akciója után mindössze három nap telt el és újra célba vett egy idős kerékpáros nőt Monoron – írta meg a Police.hu.

Mellé hajtott, majd a biciklin lévő kosárból kikapta a táskát és villámgyorsan eltekert.

A brifkóban közel 420 ezer forint volt. Több, mint egy héttel később leste ki harmadik áldozatát, ugyanazzal a módszerével 60 ezer forintot sikerült megszereznie.

Mindhárom lopás napközben, kora délután történt, a sértettek gyakorlatilag csak hátulról látták távolodni, a mellettük szinte észrevétlenül elsuhanó férfit. Időbe tellett, mire értékelhető információt sikerült felkutatni, ám szeptember 4-én délelőtt a monori egységek már célirányosan Gomba településre indultak. A. Józsefnek ugyan nincs ott bejelentett lakcíme, de kiderült, egy nőnél tartózkodhat. A telken lévő lakó-, illetve állattartásra szolgáló épületeket, ólakat egyenként átvizsgálták, ám jó ideig hiába. Akadt egy különálló, csak az udvarról megközelíthető helyiség, ablaka, ajtaja zárva. Egy lakat nem volt akadály a rendőröknek, kinyitva azonban elsőre csak egy takarókupacos ágyat láttak. Megemelve az ágyneműket aztán előbukkant a rejtőzködő célszemély. Legutóbbi balhéja óta haját is tarkopaszra vágatta, hogy minél kevésbé legyen felismerhető, cipőjéről azonban nem gondoskodott, az elkövetéskor viselt fekete, oldalt zöld márkajelzéses, fehér talpú lábbeli ott virított – azóta bűnjelzacskóban pihen.

A bilincselést előállítás, majd kihallgatás követte. A. József beismerő vallomást tett, és bár

azt nem tudta megmondani, hogy mire, de a közel 550 ezer lopott forintot egy szálig elköltötte.

A további eljárást üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezték a férfi letartóztatását.

(Címlapkép: Police.hu)