Lucast, a hollywoodi veterán fiát leigazolta a szíriai al-Kaida

Egy brit akciófilm-rendező londoni születésű, katolikus neveltetésű fia, rockzenész, ma azonban radikális muszlim, a szíriai al-Kaida tagja.

Édesanya attól fél, hogy fia lesz a következő olyan áldozat, akinek azért kell meghalnia, mert eltalálja egy orosz bomba vagy, mert a fiú öngyilkos merénylőként robban be a köztudatba. Nem hitte korábban azt, hogy gyermeke elvakult iszlamista lenne, hiszen Lucas szerette az alkoholt, a dohányzást és a lányokat.

Lucas egy ENSZ-diplomata unokája. Apja pedig hollywoodi veterán, aki filmes karrierjét 1984-ben egy Rambo-filmmel kezdte, majd a Kiálts szabadságot!, a Távol Afrikától munkálataiban is részt vett, mint asszisztens. Dolgozott az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, A nap birodalma vagy A rettenthetetlen akciójelenetein is, olyan nagy nevekkel együtt, mint mondjuk Mel Gibson vagy Steven Spielberg.

Lucas szülei elváltak, apja egyedül költözött Floridába, anyja pedig újra férjhez ment egy légitársaság vezetőjéhez. Kinney mostohaapja Szaúd-Arábiában kapott kiküldetést, így az egész család átköltözött oda, természetesen a mostohafiú is. Néhány nappal azelőtt érkeztek, hogy al-Kaida megtámadta a Word Trade Centert. A család először megijedt az új világrend következményeitől, de aztán belenyugodott abba és maradt. Kinney előbb egy szaúdi, majd egy kairói angol magániskolába folytatott tanulmányokat, egy sor rock zenekarban elektromos gitározott.

Egy ideig apja bécsi lakásában élt, majd a Leeds Egyetemen közel-keleti tanulmányokat folytatott, arab szakon. Egy év múlva elhatározta, hogy muszlim lesz és megtért.

Tekintse meg az átváltozás 6 lépésben című képgalériánkat is!