Lukács László György: Aki Putyin oldalára áll, az a vesztesek oldalára áll

Lukács László György: Aki Putyin oldalára áll, az a vesztesek oldalára áll

Az infláció valóban háborús, de orosz háborús, ezért az oroszok barátait érinti leginkább, Törökország és Szerbia mellett Magyarországot. Békére van szükség, de nem az oroszok által diktált békére, hanem igazságos békére.

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor szemére vetette a kormány elmúlt időszakban elkövetett legnagyobb hibáit. Lukács László György rámutatott, hogy a miniszterelnök beszédeiből jellemzően kimaradnak azok a kérdések, amelyekre Magyarorszá és a magyar emberek választ várnak.

Világosan látszik, hogy energetikai téren nem volt jó út az, amely kiszolgáltatottá tette hazánkat egy olyan nagyhatlomnak, mint Oroszország.

A kormányhozzájuk kötött minket minden szinten, amivel energetikai és politikai értelemben is kiszolgáltatottá tették az országot – magyarázta az ellenzéki politikus. Szerinte ezen világosan változtatni kell. A kormány mostani lépése, amire 13 év kormányzása után került sor, eső után köpönyeg. Rámutatott: ezt a lépést sokkal korábban meg kellett volna tenni.

Lukács László György szerint nem szabadna mostohán bánni a napelemesekkel, mert amikor ilyen kiszolgáltatott helyzetben van az ország energetikailag, akkor együtt kellene működni a lakossággal.

Az sem volt járható út, hogy a külföldi tulajdonban lévő, multinacionális energetikai vállalatoknak fizessük a rezsi egyre növekvő terheit, de az sem járható út, hogy a kormány körül tanyázó, a Fidesz szárnyai alatt nevelkedő "nemzeti" oligrachák szedik le a sápot és vesznek belőle luxusjachtokat.

Az ellenzéki frakcióvezető gúnyosan megjegyezte: az Arany Rózsát át kellett volna keresztelni "Rendszerhasználati Díjra" – úgy mégiscsak jobban illet volna Mészáros Lőrinc portfóliójába. Komolyra fordítva a szót hozzátette: az sem járja, hogy a Fidesz "nemzeti tőkései" megkopsztják az embereket és folyamatosan emelik a díjakat.

"A kommunista ársapkákkal nagyon mellényúltak."

Orbán még az év elején úgy fogalmazott, hogy az inflációval szemben beadta a vakcinát – emlékeztetett Lukács, majd hozzátette: "még szerencse, hogy nem orvos, mert ha valami ilyen lassan hatna, akkor kuruzslással vádolnák." Rámutatott: nagyon lassan léptek, sőt a kormány intézkedései hajtották az inflációt.

A kommunista stílusú ársapkák bevezetése például hibás döntés volt. Mert amikor egy-egy termék árát rögzítették, az ezer másik helyen hatott és emelte az árakat.

Az ellenzéki politikus megjegyezte: Orbán mostanában kevesebbet mondja, hogy az infláció háborús, de az a helyzet, hogy az infláció tényleg háborús, mivel mi az orosz háborús inflációt fizetjük. Akik az oroszok oldalán állnak és az orszok barátai, azokat érintette leginkább az infláció – emelte ki. Magyarország mellett itt van Törökország és Szerbia. Az élelmiszeráremelkedés ebben három országban volt a legmagasabb. Az is világosan látszik, hogy aki Putyin oldalára állt, az a vesztesek oldalára állt. Most nem területeket vesztünk, hanem gazdasági téren szenvedünk el veszteségeket: önök miatt élünk rosszabbul – mondta Lukács László György.

Nem csak egyszerűen békére, hanem igazságos békére van szükség! Az nem működik, hogy valaki az oroszok feltételei mellett köt békét!

A határvédelemmel kapcsolatban Lukács László György felemlegette a Jobbik-Konzervatívok javaslatát, amit több mint tíz éve elkészítettek, az önálló határőrség felállításáról. Ha Magyarországnak volna határőrsége, akkor talán nem kellene képzetlen polgárőröket a határra vezényelni.

A migráció kérdésével kapcsolatban a jobbikos politikus hozzátette:

Magyarországnak nincs szüksége migránsmunkásokra, mert ezek ázsiai, olcsó munkások, akik elveszik a magyar emberek munkáját, és letörik a magyarorzsági bérszínvonalat.

Valójában Magyarországnak arra van szüksége, hogy az emberek tisztességes béreket kapjanak, és először utolérjük a szomszédos országokat, utána pedig elérjük az európai bérszínvonalat. A migrációt nem Brüsszelben, hanem itthon kell megállítani, mert az Orbán-kormány utat nyit 500 ezer migránsmunkásnak, akik eltérő kultúrából jönnek, ezért tönkreteszik a kultúránkat.

A konzervatív képviselő utalt arra, hogy a váci önkormányzatban éppen ők voltak azok, akik elfogadtak egy olyan határozatot, hogy "Vácott nem lehet migránsgettót, migránstelepet létesíteni". Ott nem lesznek migránsszállók, és a Jobbik-Konzervatívok országszerte minden önkormányzatban meg fogja vívni ezt a harcot – hangsúlyozta Lukács László György.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)