Lukács: "Úgy tűnik, Orbánon kívül mindenki érti, hogy az ársapkák nem működnek!"

Lukács: "Úgy tűnik, Orbánon kívül mindenki érti, hogy az ársapkák nem működnek!"

A szlovák kormányfő odaszólt Orbánnak, emellett a Jobbik frakcióvezetője a parlamentben is vitázott az ársapkák működésképtelenségéről a magyar miniszterelnökkel.

Portálunk is beszámolt arról, hogy Szlovákia új miniszterelnöke, Ódor Lajos első beszédében az alábbi kijelentést tette: “Magyarországgal kapcsolatban azt látjuk, hogy az árstop intézkedések nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Az ilyesfajta lépések torzítják a piacot, de nem csökkentik az inflációt, sőt!”

A kijelentéssel kapcsolatban megkerestük Lukács László Györgyöt, a Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakcióvezetőjét is.

"Úgy tűnik, a magyar miniszterelnökön kívül szinte mindenki látja, hogy az ársapkák rendszere működésképtelen. Ahogy korábban egy parlamenti vitában is már elmondtam, a Jobbik- Konzervatívok véleménye az, hogy amit a kormány az inflációval kapcsolatban tesz, az eső után köpönyeg, a kommunista típusú ársapkák pedig hiánygazdaságot okoznak, illetve gerjesztik az inflációt. A Fidesz-kormánynak azt javasoljuk, hogy a Nemzeti Élelmiszer-támogatási Programra tett javaslatunkat vegye át a gyakorlatban, amely tényleges anyagi segítséget jelentene az alacsony jövedelműek számára"

- nyilatkozta az Alfahírnek, a Jobbik-Konzervatívok parlamenti politikusa.

A Jobbik frakcióvezetője már három hónappal ezelőtt is ebben az ügyben folytatott vitát a parlamentben Orbán Viktor kormányfővel, amelyet az alábbi videóban tekinthetnek meg:

Címlapkép: Orbán Viktor (Béli Balázs/Alfahír)