Lukács László György: Tisztességes béreket az egészségügyi szakdolgozóknak!

Lukács László György: Tisztességes béreket az egészségügyi szakdolgozóknak!

A Jobbik javaslata, miszerint az alapvető élelmiszerek áfáját 0%-ra kell csökkenteni, az egészségügyi dolgozókat, az "egészségügy napszámosait" is érinti, hiszen az elszálló árak őket is nagy nyomás alá helyezték - mondta online sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője és alelnöke. Kiemelte: az elmúlt időszak szerény béremelései nem segítették a védekezést vagy az egyéneknek a megvédését az áremelkedéssel szemben.

Válság: áfamentessé tenné az alapvető élelmiszereket a Jobbik, hogy ne nyerészkedjen a magyarokon a kormány

Az Orbán-kormány válság idején is tovább szedi a rekorder 27 százalékos élelmiszeráfát - erről beszélt Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook oldalára feltöltött videójában. A magyar néppárt elnöke szerint olyan idők jönnek, amikor a jobbikosoknak radikális válaszokat kell adniuk a magyar emberek bajaira.

Azt is világosan látjuk, hogy a nagy része az egészségügyben dolgozóknak, tehát azok, akik asszisztensként dolgoznak vagy akik az egészségügy működéséért felelnek, lényegében a minimálbérnél alig többet keresnek, így számukra a kétszámjegyű infláció azt eredményezheti, hogy nagy része a bérüknek el is megy azokra a mindennapi megélhetési költségekre, amelyeket ki kell fizetnük

- hívta fel rá a figyelmet a Jobbik politikusa.

Azonban nincsenek jobb helyzetben az egészségügyi szakdolgozók sem, egy több mint tíz éve dolgozó egészségügyi szakdolgozónak a nettó bére alig több, mint 200 ezer forint, egy tíz százalékos infláció így azt eredményezi, hogy választaniuk kell, hogy mit esznek, milyen dolgokat vásárolnak vagy egyáltalán milyen közüzemi szolgáltatásokat használnak.

Z. Kárpát: Orbánék szénné adóztatják a magyarokat, a Jobbik 0 százalékos áfát követel

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a pártja által hétfőn benyújtott határozati javaslatról, amivel a jelenlegi 27 százalék helyett 0 százalékos áfát vezetnének be az alapvető élelmiszerek esetében. Szerintük ugyanis látszatintézkedések és statisztikai bűvészkedések helyett a kormánynak végre hathatós választ kellene adnia az egyre inkább elszabaduló, és a magyar embereket egyre inkább nyomorgató inflációra.

A Jobbik alelnöke kiemelte, hogy ez a helyzet így fenntarthatatlan, hiszen lehet, hogy az egészségügyi dolgozóknak pont emiatt kell eggyel vagy kettővel több állást vállalniuk, több ügyeletet ellátniuk. Az egyébként is túlhajszolt egészségügyi dolgozóknak így még többet kell vállalniuk, amely nem segíti az ellátás és a benne gyógyulni vágyó betegeknek a biztonságát.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a béremelés folytatása mellett a Jobbik azt kéri a kormánytól, hogy a szegények adójának is nevezett európai rekorder 27 %-os áfát az alapvető élelmiszerek esetében 0%-ra csökkentse, így az egészségügyi dolgozóknak nem kell pluszmunkát vállalniuk vagy a hálapénz felé menekülniük.

Nulla százalékos áfa - Nincs segítség, Orbánék még beszélni sem hajlandóak a bevezetéséről!

Jakab Péter, a Jobbik elnöke hétfőn napirend előtti felszólalásában figyelmeztette a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőit, pusztán egy kormánypárti hazugság, hogy a magyar munkavállalók félmillió forintot keresnek havonta. Szerinte ideje lenne, ha megismernék a magyar valóságot.

A kormánynak azonban nemcsak bevezetnie kellene a 0 %-os áfát, hanem ellenőriznie is, hogy valóban eljut-e az emberekhez is. A Jobbik jobboldali, konzervatív pártként emellett azt is szorgalmazza, hogy legyen egy jól finanszírozott, erős állami egészségügy, amelyben az egészségügyi dolgozók tisztességes béreket kapnak.

Mi azt szeretnénk, hogy az áfának a csökkentésével, de a béremeléssel is az egészségügyi dolgozókat megvédjük és az ő megbecsültségüket növeljük

- zárta sajtótájékoztatóját Lukács László György.