A hírek szerint már 8 gyermek bántalmazása miatt folyik nyomozás a dunavecsei igazgató ügyében

A hírek szerint már 8 gyermek bántalmazása miatt folyik nyomozás a dunavecsei igazgató ügyében

A NER éppen most megbukott sztárpapja, Bese Gergő segítette L. M. iskolaigazgatót ahhoz, hogy a dunavecsei katolikus egyházközösség világi elnökének nevezzék ki.

Háromról nyolcra emelkedett azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek a sérelmére elkövetett bántalmazás miatt nyomoz a kecskeméti rendőrség a Dunavecsén működő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban (EGYMI) - írja friss cikkében a Magyar Narancs.

A lap korábban arról számolt be, hogy

a NER melegpartis botrányba belebukott sztárpapja, Bese Gergő jó barátságban volt az érintett iskola igazgatójával, és neki volt köszönhető, hogy L. M. iskolaigazgatót nevezték ki a dunavecsei katolikus egyházközösség világi elnökének.

Mint arról beszámoltunk, az "LMBTQ-propaganda" ellen korábban harciasan kiálló volt dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, és tartós intim kapcsolatot ápolt és ápol más férfiakkal. Bese nemcsak a Fidesz és az Orbán-kormány magas köreivel, de a Megafon propagandistáival is jó viszonyt ápolt.

A Magyar Narancs információi szerint

a fizikai és lelki bántalmazásokat értelmileg akadályozott, 7–16 éves gyermekek ellen követték el, ezekről egymástól független vallomásokból értesültek a rendőrök.

Az eddigi meghallgatások során pedagógusok, a gyerekek szülői, nevelőszülői, gyámjai számoltak be sorozatosan alkalmazott fizikai erőszakról.

A rendőrség már több gyereket is meghallgatott, és mindannyian az intézmény vezetőjét nevezték meg elkövetőként

- írják a cikkben.

A lap úgy tudja, van olyan bántalmazott gyermek, aki az elszenvedett erőszak miatt nem mer az iskolába járni.

Ahogyan arról beszámoltunk, a katolikus érsek „Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól”.

(Címlapkép: Google térkép)