Magyar Péter keményen beleszállt Orbánba a tusványosi beszéde miatt

Magyar Péter keményen beleszállt Orbánba a tusványosi beszéde miatt

A Fidesz-kormány feje beszélt világrendszerváltásról, új világrendről, háborúról, békéről, de nem beszélt széteső egészségügyről, a szétvert oktatásról, a tanár-, orvos- és ápolóhiányról, a leálló MÁV-ról, és a saját családját átszövő és éltető korrupcióról sem.

„Úgy beszélt, mint a kamaszsrác, akivel nem állnak szóba az osztálytársnői és ezért arról kezd el értekezni, hogy ő majd meghódítja Claudia Schiffert” – írta Orbán Viktor tusványosi beszédéről Magyar Péter. Mint írta:

A hódítási stratégiája pedig nagyjából abban merült ki, hogy a konkurens osztálytársainak nála sportosabb testalkatát és ruházatát próbálta kigúnyolni. Észre sem vette, hogy pont magát gúnyolja ki.

A fideszes miniszterelnök beszélt világrendszerváltásról, új világrendről, háborúról, békéről, csak épp annak az országnak a problémáiról nem, amelynek vezetésével megbízták – mutatott rá facebook-bejegyzésében az ellenzéki pártvezér.

Magyar Péter emlékeztetett: Orbán nem beszélt a széteső egészségügyről, a klímaberendezések hiányában elmaradó gyermekműtétekről és létfontosságú kezelésekről. Nem beszélt a szétvert oktatásról, a tanár-, orvos- és ápolóhiányról – folytatta.

Orbán nem szólt a 60 százalékosos élelmiszerinflációról, a kiürülő magyar vidékről, a Nyugat-Európába menekült majd’ egymillió honfitársunkról. Nem tartotta fontosnak, hogy szóljon a 3 millió létminimum alatt élőhöz

– sorolta a politikus.

Hozzátette: a Fidesz-kormány feje nem foglalkozott a széthulló közszolgáltatásokkal, a leálló MÁV-val. És érthető módon nem hirdetett harcot a saját családját éltető, mindent átható korrupció ellen se – mutatott rá Magyar.

Azt Magyar Péter is elismerte, hogy a miniszterelnök beszélt pár szót a demográfiai helyzetről, de hozzátette, hogy itt is csak hagymázas álmokat kergetett és épp csak a valóságot nem említette, miszerint „az ő 14 év kormányzásának köszönhetően soha ilyen kevés gyermek nem született Magyarországon, mint idén”.

Világrendszerváltás, latte avokádó, konnektivitás. Itt tart Orbán Viktor 2024-ben. Ebből nem lesz randi Claudia Schifferrel. De még Terikével sem

– gúnyolódott Orbán retorikai vergődésén az ellenzéki politikus.

A 2026-os választásra utalva Magyar Péter felhívta a figyelmet, hogy a magyar emberek legkésőbb 650 nap múlva új vezetőt és irányt kell választaniuk. „És nem a jelöltek testalkata és étrendje alapján fognak szavazni. Bár akár az alapján is dönthetnének, az eredmény ugyanaz lenne” – személyeskedett kicsit.

(Címlapkép: Magyar Péter/facebook)