Schadl-Völner-ügy: Annyira felkészületlen volt Schadl csókosa, hogy még protekcióval sem tudott levizsgázni

Schadl-Völner-ügy: Annyira felkészületlen volt Schadl csókosa, hogy még protekcióval sem tudott levizsgázni

Úgy tűnik, Schadl György utódja, Lukács Tamás is segített azokon a végrehajtókon, akik a sikeres vizsgájuk után - a vádirat szerint - Schadl Györgynek fizettek kenőpénzt, nem ritkán az osztalék 100 százalékát. Ugyanis Schadl lecsukása óta Lukács Tamás, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar alelnöke nevezheti ki és esketheti fel az új végrehajtókat. Az rtl.hu birtokába jutott lehallgatási jegyzőkönyv szerint 2021-ben egy vizsganapon, amikor Lukács Tamás volt az egyik vizsgáztató, Schadl felhívta telefonon a helyettesét, és azt mondta neki, 

"jött egy külsős megkeresés, mindenképpen át kellene valahogyan mennie" - utalt az egyik jelöltre Schadl. 

Lukács Tamás ekkor azt mondta, hogy nem lesz egyszer, de azért hozzátette, 

"megoldjuk". 

De nem tudta megoldani, mert az illető annyira felkészületlenül érkezett az online vizsgára, hogy bár Lukács Tamás mellette szavazott, a másik négy vizsgabiztos viszont simán elkaszálta Schadl „csókosát”.

A lehallgatási jegyzőkönyvek alapján a következő hangzott el Schadl György és Lukács Tamás között:

Lukács Tamás: Most lett vége a vizsgának. A csávó, b..meg, két mondatot nem tudott elmondani. Végig kardoskodtam érte, de úgy leszavaztak mint a szart, a bírónők, mind a négy nő. (…) Egy kib...ott mondatot… nem tudom mivel foglalkozik a csávó…, de perjogból semmi, annyira alap dolgokat…. Nem tudta mi az, hogy meghatározott cselekmény, csak annyit tudott, hogy cselekmény. Én úgy kezdtem, hogy akkor mi a kedvenc témaköre, hogy akkor arról beszélgessünk, és akkor azt úgy nagyjából döcögve elmondta. De a többinél egy kibaszott kukkot nem tudott értelmeset elmondani. És a másik, ami még kibaszta a biztosítékot a többinél, hogy körülbelül hússzor lekapcsolt a kamerája, olyan mintha akkor éppen gyorsan rákeresett volna valamire, mert lekapcsolta a kamerát. És ezen végképp kiakadtak.

Schadl György (csalódottan): Jó.

Lukács Tamás: Sorry, nem tudok mit csinálni, úgy leszavaztak, mint a szart.

Az ügy pikantériája, hogy Lukács Tamás jelenleg is a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar alelnöke, azaz Schadl György letartóztatása óta ő a szerv legfőbb vezetője. Az rtl.hu telefonon érte el őt, de a kérdésük elhangzása után csak annyit közölt, hogy nem szeretne nyilatkozni, majd bontotta a vonalat. A végrehajtói karnak küldött e-mailre pedig egyáltalán nem érkezett válasz.

Közben a HVG úgy értesült, hogy május végén kezdődhet el a Schadl György és társai, köztük Völner Pál büntetőügyének tárgyalása. A tárgyaláson azok a vádlottak vesznek majd részt, akik az eddig megtartott előkészítő üléseken nem ismerték el a bűnösségüket. Ugyanakkor a hét vádlott végrehajtó közül hatan elismerték bűnösségüket, amivel jelentősen romlottak Schadl és Völner esélyei.

Schadl-Völner-ügy: Hat végrehajtó ismerte el bűnösségét, így jelentősen csökkenhettek Schadl György és Völner Pál esélyei

Folytatódott a Schadl-Völner-ügy előkészítő tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Múlt csütörtökön kezdődött az előkészítő tárgyalás, amikor két kivétellel az összes vádlott megjelent. Az elsőrendű vádlott Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét bilincsben és vezetőszáron vezették a tárgyalóterembe, míg a szabadlábon védekező Völner Pál egyedül érkezett.