A Matolcsy fiának korábban luxuslakást és nyaralót építő cég újítja fel az MNB székházát

A Matolcsy fiának korábban luxuslakást és nyaralót építő cég újítja fel az MNB székházát

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megkezdte Szabadság téri székházának teljes rekonstrukcióját, az 1905-ben átadott műemléki épület felújításának költsége 54 milliárd forint - közölte a jegybank a honlapján kedden.

A kívül-belül megújuló, eredeti fényét visszanyerő műemléképület ünnepélyes átadását a jegybank vezetése az intézmény 1924-es alapításának századik évfordulójára tervezi. A tájékoztatás szerint a jegybank az épület felújítására a Raw Development Kft-vel kötött generálkivitelezői szerződést, melynek értelmében várhatóan 2024-ben fejeződnek be a munkálatok.

A 444.hu cikke rámutat, hogy ez a cég korábban azzal került be a hírekbe, hogy nem kevés pénzért kapott megbízást a jegybank alapítványaihoz tartozó ingatlanok átalakítására, miközben több erős szálon is Szemerey Tamáshoz, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez kötődött. 

Emlékeztetnek, amikor a Raw Development Kft-t 2014-ben létrehozták, egyedüli tulajdonosa az a Lakásépítő T.2-Invest Ingatlanforgalmazó Kft. volt, amit 2001-es alapítása óta Szemerey Tamás és egy másik cégen keresztül felesége is tulajdonolt egészen 2013 végéig. Majd kiderült, hogy

a Raw Development építette a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám balatoni nyaralóját, és újította fel az akkoriban használatában lévő fővárosi luxuslakást is.

Később a céget a menedzsmentnek adták el, ám a jegybanktól származó megbízások nem maradtak el: a volt Postapalota felújításával is őket bízták meg.

Nem rég pedig a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő ingatlan teljes körű bebútorozása is elkezdődött, s azt mintegy 2,484 milliárd forintért vállalta a Raw Development Kft.

Az MNB új épületébe a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám bútorgyárából kerültek bútorok

Végéhez közeledik a Széll Kálmán téren lévő egykori Postapalota felújítása, nemrég a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő ingatlan bebútorozása is elkezdődött, tervek szerint a jegybank pénztörténeti múzeumot és látogatóközpontot tervez nyitni a szecessziós épületben. A Népszava pedig azt írja, hogy a birtokába került fotón jól kivehető, hogy az egyik teherautón a Balaton Bútor Kft.