Létrejött a Makovecz Campus Alapítvány, alapítói jogainak gyakorlója Gulyás Gergely

Létrejött a Makovecz Campus Alapítvány, alapítói jogainak gyakorlója Gulyás Gergely

A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben a kormány határozata alapján létrehozták a Makovecz Campus Alapítványt, melyet „közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványként” jegyeztek be.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az ingyen az új közérdekű vagyonkezelő alapítvány tulajdonába kerülő nemzeti tudásparkban, Piliscsabán a kormány javaslata alapján a magyar humán- és élettudományok fejlesztése, a Collegium Professorum Hungarorum és a Piliscsabai Collegium létrehozása, tehetséggondozási program működtetése, a pedagógus, egészségügyi és szociális kötelező ágazati továbbképzés lesz a feladat.

Az alapítvány feletti alapítói jogok gyakorlására a kormány a Miniszterelnökséget vezető minisztert, azaz Gulyás Gergelyt jelölte ki.

Megszavazták a fideszes mélyállamot: ezermilliárdnyi állami vagyont pakolnak az alapítványokba

A Parlament fideszes többsége kedden újabb történelmi lépést tett, megszavazta ugyanis "A közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról" szóló törvényjavaslatot (KEKVA), valamint "A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságáról" szóló törvényjavaslatot, így szabadutat biztosított, hogy a KEKVA törvény hatálya alapján létrehozott alapítványokba több mint 1000 milliárd forintnyi közvagyont, MOL- és Richter-részvényeket, és 1750 (