Megint letörték a kőkeresztet a Margit híd Szent Koronájáról

Megint letörték a kőkeresztet a Margit híd Szent Koronájáról

A police.hu-n közzétett felvétel alapján két férfit keres a rendőrség. A rögzített felvételek szerint a két férfi 2021. március 27-én este letörte Budapesten a Margit híd középső fő-hídpillérjét díszítő Szent Korona kőépítmény tetejéről a kőkeresztet, majd azt a Dunába dobták.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/kJZqdWh9hCs.jpg?itok=QAcc32Vx","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=kJZqdWh9hCs&ab_channel=PoliceHungary","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Az ismeretlen tettesekkel szemben garázdaság gyanúja miatt indul indult nyomozás. A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a két férfi valamelyikét, tud a történtekről vagy a két férfi hollétéről bármit, tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Tavaly novemberben egy 16 éves fiú és egy 16 éves lány szintén letörték a Margit-híd egyik kőkeresztjét. A két elkövető később feladta magát, de 2019 elején két fiatal szintén letörte a hidat díszítő kőkeresztet.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/1nzKZ4ghqx4.jpg?itok=hSjcPcSU","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=1nzKZ4ghqx4&ab_channel=PoliceHungary","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}