Márki-Zay Péter üzent a pedagógusoknak: „mi mellettetek állunk”

Márki-Zay Péter üzent a pedagógusoknak: „mi mellettetek állunk”

„58 nap múlva Orbán megy, a tanárokat pedig nem fenyegetik többé, hanem elismerik a munkájukat” – kezdte Facebook-bejegyzését az Egységben Magyarországért pártszövetség miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter úgy látja, hogy a magyarok többsége kiáll a pedagógusok jogos követelései mellett, a hatalom azonban sok helyen mégis bünteti a figyelmeztető sztrájkban részt vevő oktatókat. A miniszterelnök-jelölt ezzel utalt arra, hogy a Pedagógusok Szakszervezetéhez (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez (PDSZ) is érkeztek visszajelzések az enyhébb retorzióktól kezdve olyan tankerületi utasításig, amely az érdekvédők szerint egyértelműen jogellenes.

„El a kezekkel a pedagógusainktól! Aki a gyermekeink oktatóit azért bünteti, mert azok emberi munkakörülményeket és méltó bért kérnek a munkájukért, az egyszerűen méltatlan arra, hogy ezt az országot vezesse!” – jelentette ki Márki-Zay.
A miniszterelnök-jelölt kifejtette, hogy a magyarok 67 százaléka támogatja a sztrájkot, és további 18 százalék ugyan nem ért egyet a sztrájkkal mint eszközzel, de jogosnak tartja a pedagógusok követeléseit.

„A mi üzenetünk a pedagógustársadalomnak világos: mellettetek állunk, hálásak vagyunk a mindennapi erőfeszítéseitekért, és együtt küzdünk veletek a munkakörülmények javításáért és a béremelésért!”

– fogalmazott.

Márki-Zay Péter ígéretet tett a pedagógusoknak arra, hogy kormányváltás után ők megértő és együttműködő partnerei lesznek a pedagógusoknak.