Matolcsy fia is luxusrepülővel repked

Matolcsy fia is luxusrepülővel repked

A San Marinó-i, T7-MNG lajstromszámmal ellátott luxusrepülőgépet rendszeresen használja Matolcsy György jegybankelnök Ádám nevű fia – derítette ki a 24.hu. A Bombardier Challenger 601 repülőgép ugyanúgy az International Jet Management tulajdonában áll, mint a NER oligarcháihoz kötött, OE-LEM Bombardier Global 6000, melyet lapunk is lefotózott, mikor az Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát hozta haza Ferihegyre.

Ott voltunk a NER-luxusgép budapesti érkezésekor, autós üldözés kerekedett belőle

Korábban megírtuk, hogy a NER luxusrepülője február 28-án sokadszorra tért vissza a Maldív-szigetekről Budapestre. Munkatársunk a helyszínen várta hajnali 4:57-kor a gép érkezését a Liszt Ferenc repülőtéren, hogy lencsevégre kapja, kik voltak ezúttal a szerencsések, akik egy világjárvány kellős közepén élvezhetik a tengert.

A Válasz Online korábban azt írta, a bizalmi vagyonkezelésben is erős bécsi cégcsoport a keleti oligarchák körében kifejezetten azzal szerzett magának népszerűséget, hogy olyan megoldásokat kínál, amelyek hosszútávon biztosíthatják a tulajdonosokat arról, hogy a luxusjárművet hivatalosan nem lehet a nevükhöz kötni.

A jegybankelnök fia maga is nagyvállalkozónak tekinthető, az MNB-nek az ő bútorgyára szállított bútorozáshoz a felszereléseket.

Az MNB új épületébe a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám bútorgyárából kerültek bútorok

Végéhez közeledik a Széll Kálmán téren lévő egykori Postapalota felújítása, nemrég a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő ingatlan bebútorozása is elkezdődött, tervek szerint a jegybank pénztörténeti múzeumot és látogatóközpontot tervez nyitni a szecessziós épületben. A Népszava pedig azt írja, hogy a birtokába került fotón jól kivehető, hogy az egyik teherautón a Balaton Bútor Kft.

Matolcsy Ádám a 24 megkeresésre azt írta, „semmilyen fajta konstrukcióban nincs a tulajdonában légi jármű”. Ugyanakkor a gép használatáról sejtelmesen úgy fogalmazott,

Magánjellegű utazásaimról nem kívánok nyilatkozni, az a magánéletem részét képezi.

A repülő tavasz óta repült Olaszországba és Franciaországba is, a leggyakoribb úti cél a görögországi Míkonosz volt. A portál azt írja, június közepén, miután éppen míkonoszi tartózkodást követően a ferihegyi reptér kisgépes termináljánál lefotózták Matolcsy és barátnője hazaérkezését, a tulajdonos letiltatta a gép nyilvános nyomonkövethetőségét az internetes radaroldalakon.