Szokásos MÁV: ideiglenesen leállt a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron

Szokásos MÁV: ideiglenesen leállt a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron

Nem működik a biztosítóberendezés a budapesti a Keleti pályaudvaron, ezért nem indítanak és nem fogadnak vonatokat – áll a MÁV csütörtök délutáni tájékoztatásában.

Emiatt bizonytalan ideig a vonat- és utasforgalom lebonyolításában az alábbi változások érvényesek:

  • A Budapest–Hatvan–Miskolc, a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalról a vonatok Rákosig közlekednek és onnan indulnak, jelentős késéssel. A Keleti pályaudvarról Kőbánya felső érintésével Rákosig és vissza pótlóbuszok szállítják az utasokat.
  • A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalról a vonatok Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak.
  • A Budapest–Kelebia vonalról a vonatok Ferencvárosig közlekednek és onnan indulnak.  A vonatok jelentősen hosszabb menetidővel közlekednek, az elővárosi vonatoknál járatkimaradásokkal is számolni kell.

Azt is közölték: a BKK a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadja az M4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, az M2-es metrón a Keleti és az Örs vezér tere között, a H8-as HÉV-en az Örs vezér tere és Gödöllő között, továbbá az 1-es villamoson a Puskás Ferenc stadion és Kelenföld vasútállomás között, továbbá a 97E, 169E buszjáratokon az Örs vezér tere és Rákos vasútállomás között.

A vonatpótló buszok a Keleti pályaudvar melletti 30-as autóbusz végállomásától indulnak, Kőbánya felsőnél az Albertirsai útnál állnak meg, Rákosnál pedig a BKK megállóban. Rákos vasútállomáson az autóbuszok utascserét követően egyből indulnak vissza a Keleti pályaudvar felé – írták frissítésként.

Megint alkotott a MÁV: a tanév első napján is késik

A legtöbb ingázó számára ismerős lehet az az érzés, amikor a rendszeresen igénybe vett tömegközlekedési eszközzel, jelen esetben a MÁV szolgáltatását használva valamilyen okból kifolyólag nem képes időben eljutni A-ból B-be. Ha jelentős késésről, vagy járatkimaradásról van szó, akkor az ember gyakorta úgy érzi, hiába indult el időben a munkahelyére vagy épp az iskolába, nem tud időben beérni.

Történetesen a MÁV-nál nem ez az első eset, ami technikai és egyéb problémák okozta, elsősorban az utasaiknak kellemetlenségeket okozó változásokkal jár: többek között szeptember elsején, a tanév első napján is sikerült igazán profi módon felkészülni a megnövekedett utasforgalomra és kezelni azt – leginkább átszállásokkal és késésekkel.