A Médiatanács is asszisztál a pártállam építéséhez

A Fidesz lassan bekebelezi az egész médiát. 

A pártállam egyik legfőbb sajátossága az, amikor egy párt nemcsak az állami szerveket, de a demokráciákban fontos ellenőrző szerepet betöltő médiát is a teljes uralma alá akarja hajtani - emlékeztet a párt szóvivője, Jakab Péter. 

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a fideszesekkel feltöltött Médiatanács – miközben például az RTL terjeszkedését megakadályozza – sorra adja hozzájárulását ahhoz, hogy lassan az egész magyar médiapiac a megyei és országos sajtótermékekig egyaránt "az Orbán Viktor strómanjaként emlegetett" Mészáros Lőrinc és Andy Vajna kezébe kerüljön. 

"Ezzel a Médiatanács ahhoz járul hozzá, hogy a választók csak a kormánypropagandáról tájékozódhassanak, a valóságról ne, csak a Soros-tervről olvashassanak, az Orbán-tervről ne."

 - mutat rá Jakab. 

El sem hiszi, mennyivel tömte ki "az állam" a fideszes hazugsággyárakat

A minisztériumok, állami intézmények, önkormányzatok és állami cégek által hirdetésre költött összeg fele mindössze tíz médiumnál landolt. Ha megnézzük a tízes listát, az is nyilvánvaló lesz, hogy a közpénz javát a már jól ismert, Fidesz-közeli médiabirodalom nyelte be.

Hozzáteszi: pártja kormányra kerülve, 

"le fogja bontani a pártállami rendszert, helyre fogja álltani a sajtószabadságot."

A Jobbik azt ígéri, a médiát visszaveszik a pártpropagandistáktól, hogy 

"visszaadhassuk azt a valódi újságíróknak".