Megint más országok belügyeibe avatkozik bele Orbán a magyarok pénzéből

Megint más országok belügyeibe avatkozik bele Orbán a magyarok pénzéből

Orbán Viktor nagy arccal hangoztatja, hogy nyugati szövetségeseink ne szóljanak bele a magyar belügyekbe. Közben ő maga már megint milliárdokat költ keleti haverjaira, megint egy másik ország belügyeiben matat.

Az egyelőre be sem iktatott észak-macedón kormány egymilliárd eurós, kedvezményes kamatozású hitelt készülhet felvenni Magyarországtól, miután a májusi választásokon újra hatalomra került a Fidesz szövetségese, a Belső Macedón Forradalmi Szervezet, azaz a VMRO párt. – írja a 444 helyi sajtóinformációk értesülései alapján.

Több jel is arra utal, hogy tényleg megvalósulhat ez a kifizetés. A magyar külpolitika Balkán-fókusza, az idáig a NER-es cégeket helyzetbe hozni próbáló magyar „kifektetések” politikájának meghirdetése, a balkáni politikai szövetségesek felé tett gesztusok és eddigi támogatások mind arra mutatnak, hogy Magyarország, azon belül is valószínűleg az állami Eximbank lesz a hitelező.

Ha így történik, ez lesz a rendszerváltás óta a legnagyobb összegű magyar hitelkihelyezés külföldre.

Azt persze nem lehet tudni, ez miért érné meg Magyarországnak.

Az elmúlt években Habony Árpádnak is voltak VMRO-közeli médiabefektetései Macedóniában, a gyanú szerint Magyarországról irányított reklámköltésekkel járultak hozzá a jobbos párt anyagi bázisához - írja a 444.

(Címlapkép: MTI / Nikola Gruevszki és Orbán Viktor 2015-ben)