Megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház fül-orr-gégészeti osztályán is

Megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház fül-orr-gégészeti osztályán is

A sebészet és a gyermekek fekvőbeteg-ellátása után a felnőtt ellátást is átszervezik, helyette Békéscsabán látják el a betegeket.

A hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi László Elek Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti osztályán, a betegek a békéscsabai kórház osztályára kerülnek - közölte az egészségügyi intézmény csütörtökön.

Hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban - számol be az MTI a kórház közleménye nyomán. Ugyanakkor

azok a betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek. Akiknek hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai tagintézményének fül-orr-gégészeti osztályára kerülnek.

Azt is kifejtették, hogy a betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat végzi, és az átszállított betegek teljes gyógykezelése Békéscsabán történik. A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést - írta az orosházi kórház.

Szeptember elején szűnt meg a békéscsabai tagkórházban hétvégenként a gyermek fekvőbeteg-ellátás, a betegeket a gyulai tagintézmény látja el. Október eleje óta az orosházi kórházban a sebészeti osztály sem lát el betegeket hétvégenként, akik kezelésre szorulnak, a gyulai vagy a békéscsabai kórházba kerülnek - közölte korábban a vármegyei központi kórház.

Mint azt a hvg.hu felidézte, az orosházi kórházban pár hete soron kívüli vizsgálatot indított az Országos Kórházi Főigazgatóság, mivel az intézmény igazgatója nem messze saját magánklinikát nyitott, ahol az orvosok egy része az állami kórház vagy az abban működő szakrendelő orvosa is.

(Címlapkép: Az Orosházi Dr. László Elek Kórház szakrendelője - Facebook)