Mélyrepülés: Szijjártó egy pedofilbotrányba keveredett bíborossal parolázott New Yorkban

Mélyrepülés: Szijjártó egy pedofilbotrányba keveredett bíborossal parolázott New Yorkban

Súlyos morális aránytévesztésről árulkodik, hogy a külügyminisztert láthatóan egyáltalán nem érdekli, hogy napok óta egy ország van felháborodva azon, hogy kiderült, Novák Katalin áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil bűntársának.

A kegyelmi botrány kellős közepén pénteken Amerikába repült a magyar külügyminiszter, aki „hagyományos audiencián” járt Timothy Dolan bíborosnál, a New York-i főegyházmegye érsekénél. Szijjártó két videót is megosztott Facebook-oldalán a látogatásról.

A felvételeken az látható, hogy régi ismerősként jól elnevetgélnek, Dolan a magyar külügyért grappával, kávéval és sörrel is megkínálta, Szijjártó pedig egy órát ajándékozott a bíborosnak.

A történet eddig nem volna különösebben érdekes, csakhogy mint arra az mfor felhívta a figyelmet,

Timothy Dolanról 2012-ben derült ki, hogy korábbi, milwaukee-i állomáshelyén az egyházmegye vezetőjeként 20 ezer dolláros „lelépési pénzeket” hagyott jóvá pedofilügyek miatt az egyházból távozni kényszerült papoknak.

Az egyházmegye akkor azzal igyekezett védekezni, hogy ezzel gyorsították fel a pedofília gyanújába keveredett papok távozását posztjukról. Miután azonban Dolan New Yorkba távozott, a Milwaukee-i egyházmegye csődöt jelentett, miután 570 állítólagos áldozat állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy papok szexuálisan bántalmazták őket.

Szijjártó Péter tehát a legjobb időpontot választotta arra, hogy beugorjon a barátjához, amit ráadásul végig is dokumentált...

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük, hány tanácsadója hagyta már ott, vagy határolódott el eddig Novák Katalintól.

A botrányos ügy miatt szerdán egyébként lapunk megkereste a köztársasági elnök valamennyi tanácsadóját, akik közül egyikük sem reagált az Alfahírnek.

(Címlapkép: Szijjártó Péter/Facebook)