Megszűnt Völner mentelmi joga, a bizottság elnöke ilyen rossz indítványt még nem látott

Megszűnt Völner mentelmi joga, a bizottság elnöke ilyen rossz indítványt még nem látott

Kedden az ellenzéki képviselők jelenléte nélkül a kormánypártok megszavazták a korrupciós ügye miatt megbukott Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését - így Varga Judit bizalmasa bíróság elé állhat hivatali vesztegetés gyanúja miatt.

A szavazáson nem vett Völner Pál, így ő nem is védhette meg magát, ugyanakkor a Mentelmi bizottság KDNP-s elnöke, Hargitai János a plenáris ülésen elmondta:

a testület támogatja a mentelmi jog felfüggesztését, de ő ennél csak jobb indítvánnyal találkozott, főleg a Legfőbb Ügyészség részéről. 

"Hazudsz!" - Ezzel a mondattal búcsúzhat Völner Pál a Parlamenttől

Ahogy arról beszámoltunk, Varga Judit igazságügyi miniszter megbukott bizalmasa, Völner Pál államtitkár ügye már az Országgyűlés Mentelmi bizottságát is megjárta, és az eddigi szokások értelmében a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt fideszes képviselő mentelmi jogát fel fogja függeszteni a Parlament legkésőbb holnap.

Felhozta példaként, hogy nem stimmelnek a számok. "Ezerszer átszámolták", de a vádban megfogalmazott 21 kifizetés összege nem 83, hanem csak 67 millió forintot tesz ki. Pedig a szövegben konkrétan szerepelnek a Völnernek nyújtott kifizetések összegei. 

Zavarosnak nevezte azt is, amikor Polt Péter beadványa Völner Pál tárgyalásait részletezi, amelyet a végrehajtók vezetője érdekében végzett. Az egyik esetben nem lett eredmény, a másik esetben pedig az érintett Süli János paksi miniszter volt, nem is Varga Judit bizalmasa.

Stummer szerint a lehallgatási botrány konklúziója, hogy miniszterelnöki kérésre is lehet megfigyeléseket indítani

Stummer János hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként a korrupcióba keveredett Völner Pál által jóváhagyott lehallgatások kapcsán próbált meg válaszokat adni a nemzetbiztonsági bizottsági ülés során megtudott információk alapján. Az ülés jobbikos elnöke első körben a tegnap kitudódott hírekre reagált, miszerint a köztársasági elnök és családja védelmét ellátó Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit is megcélozhatták az izraeli Pegasus kémszoftverrel.

Hargitai János szerint a pontatlanságokat a bíróság előtt kell majd tisztázni.