"Azt mondta Béla amúgy, hogy este szedjük össze a neveket" - Merkely Béla így utasította a HÖK-ös embereit egy petíció aláírói ellen

"Azt mondta Béla amúgy, hogy este szedjük össze a neveket" - Merkely Béla így utasította a HÖK-ös embereit egy petíció aláírói ellen

Egy meglehetősen meghökkentő belső levelezés jutott az Alfahír birtokában, melyből kiderül, hogy a Semmelweis Egyetem (SE) Merkely Béla rektorhoz közeli HÖK-vezetői milyen megalázó módon próbáltak eljárni egy hallgatótársukkal.

Az eset még akkor történt, amikos a koronavírus-járvány hazai első hulláma idején, 2020. márciusában az Egyetem iráni hallgatói között többeknél kimutatták a fertőzést, majd az Orbán-kormány idegenellenes politikájának megfelelően ki is utasították őket az országból. 

Iráni hallgató - a Szent István Egyetem szinte mindenben megcáfolta Kásler minisztert

A Szent István Egyetem Médiaközpontja reagált az Operatív Törzs csütörtöki ülését követő miniszterelnöki és miniszteri tájékoztatóra. Ahogy azt megírtuk, Orbán Viktor ma délután jelentette be, hogy a Szent István Egyetem hallgatója a másik koronavírussal diagnosztizált iráni hallgató, majd utána Kásler Miklós arról beszélt, hogy az Operatív Törzs csak tegnap tudta meg, hogy hova jár a másik iráni hallgató.

Ez a hozzáállás nem mindenkinek tetszett, és az SE egyik hallgatója online petíciót is indított, "Ne hagyjuk magunkat, a hallgatóknak is vannak jogai" címmel (amelyet azóta töröltek). A medikuslány bátorsága azonban kicsaphatta a biztosítékot a HÖK-nél, erről árulkodik egy birtokunkba került levelezés. 

E szerint a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának akkori vezetése egyáltalán nem örült a kezdeményezésnek, és azon voltak, hogy mielőtt az egészet "Béla" elé viszik, kiszedik az aláírók közül a HÖK-ös tagokat. 

"Szét kell baszni őket. Kérlek, tegyétek meg! Nem szabad egy ilyen gittegyletnek lennie"

- ezzel a felvetéssel kezdte a HÖK korábbi elnöke, Hegedűs Tamás, majd arra utasítja a beosztottját, hogy

"Bélát hívd fel és mondd neki".

Azaz értesíteni kell Merkely Béla rektort a petícióról és annak a szervezőjéről, aki szerencsétlenségére volt annyira bátor, hogy saját névvel vállalja a kezdeményezést.

Kicsivel később - miközben az aláírók névsorát böngészték - jött a válasz is Merkely részéről:

"Azt mondta Béla amúgy, hogy este szedjük össze a neveket, akik aláírták, és küldjük el". 

Ugyanakkor a HÖK-ös társaság arra azért vigyázott, hogy ne lásson minden aláírót Merkely Béla, a számukra fontosakat lehúzatták az aláírók közül. Amúgy Hegedűs meg is indokolta a hallgatótársai feladását a rektornál: "Egyébként én nem sajnálom ezt. És kövezzetek meg, de az elmúlt 3 év alatt kezdek rájönni a tanárok álláspontjára. Elit egyetem kell. Ha valaki ezt nem szeretné, menjen el Debrecenbe" - foglalta össze.

Hova tűnt Merkely Béla, miért bújtatja a propaganda a(z egykori) sztárprofesszort?

"Az oltás működik, Magyarország működik" címmel még tavaly ősszel indult egy országos plakátkampány, amelynek arca Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora volt. Akkoriban nagyon futott a professzor az állami és pártsajtóban, azonban 2022-re mintha valami eltört volna. Úgy tűnik, eltűnt a bizalom.

Ismert, azóta Merkely Bélából kampányarcot kreált a kormánypropaganda, egészen 2022 január elejéig, akkor hirtelen eltűnt a képernyőkről, óriásplakátokról - a lehetséges okokról ebben a cikkünkben olvashat.