Mészáros Lőrinc aprópénzért kaparintotta meg a közmédia reklámfelületein kaszáló céget

Mészáros Lőrinc aprópénzért kaparintotta meg a közmédia reklámfelületein kaszáló céget

Potom pénzért jutott hozzá a felcsúti multimilliárdos a Visus Invest Kft.-hez, ahogy az most a cég pénzügyi beszámolójából kiderült. Ez egy használt Opel árát jelenti. Szó szerint több ezerszeresen megérte a biznisz.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Status MPE magántőkealap már tavaly teljes befolyást szerzett az MTVA és többek között a TV2 Csoport reklámidejét is értékesítő, abból jól profitáló Atmedia Kft. felett.

A felcsúti oligarcha társasága az Atmedia kétharmada felett ellenőrzést gyakorló Visus Invest Vagyonkezelő Kft.-ben teljes kontrollra tett szert, és az Atmedia maradékát is bekebelezték.

Erről, hogy Mészáros gyakorlatilag egyedüli irányítást szerzett az Atmedia és leányvállalatai felett, már lapunk is beszámolt korábban.

A leggazdagabb magyar cégbirodalma potom összegért nyert abszolút befolyást a vállalatban

Most a G7.hu a vásárló cég pénzügyi beszámolója nyomán észrevette, hogy mekkora is lehetett a maradék tulajdonrész vételára. Mint kiderült,

Orbán Viktor barátja és szomszédja az Atmedia harmadát 600 millióért, a fennmaradó körülbelül kétharmadnyi tulajdonnal bíró Visus Investet pedig mindössze 1,6 millió forintért kaparintotta meg.

Háromezerszer olcsóbban megúszta az üzletet

Ez voltaképpen egy használt Opel árát teszi ki. Ám érthető módon a portál furcsállja a Mészárosékat aligha megterhelő vételárat egy olyan cégért, amely rengeteg televízió, rádió és online lap reklámfelületét értékesíti, és amelyik tavaly közel 47 milliárd forintos forgalom mellett egymilliárdos adózott eredményt ért el.

Ez alapján a G7 arra jutott, hogy

a cég háromezerszer annyit ér, mint amennyit fizettek érte.

(Címlapkép: Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszédet mond a bicskei polgármesteri hivatal udvarán tartott autóátadáson 2024. május 28-án. MTI/Vasvári Tamás)