Mészáros Lőrinc magánemberként adományozott Bicske szociális intézményének egy kisbuszt

Mészáros Lőrinc magánemberként adományozott Bicske szociális intézményének egy kisbuszt

Az ország leggazdagabb embere azt hangoztatta: szívesen támogatja a környékbeli embereket, akik segítségre szorulnak, hiszen maga is szegény családból származik, így tudja, mi az a nélkülözés.

A leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc - magánemberként - speciális betegszállító kisbuszt adományozott kedden a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központ részére. Az MTI beszámolójában azt írja:

az ünnepélyes átadón Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa hangsúlyozta, hogy szívesen támogatja a környékbeli embereket, akik segítségre szorulnak, hiszen maga is szegény családból származik, így tudja, mi az a nélkülözés

- hangoztatta a NER-vállalkozó.

"A Jóisten sokat adott nekem, ebből megpróbálok jelentős mértékben visszaadni a rászorulóknak"

- fogalmazott a felcsúti multimilliárdos, hozzátéve: ezért is hozott létre cégcsoportja több alapítványt, amelyek éves szinten több mint egymilliárd forintot adományoznak országszerte.

A 990 milliárd forintos vagyonnal bíró üzletember megemlítette, hogy felcsúti és lokálpatrióta, de bicskeinek is érzi magát, hiszen lakott életvitelszerűen a városban, ezért kiemelten figyelemmel követi a város gyarapodását. Mészáros jelezte, hogy Bicske esetében korábban egy új tűzoltóautó megvásárlását támogatta, most pedig a kisbusszal a mozgásukban korlátozott emberek mindennapjain igyekszik könnyíteni.

Bálint Istvánné, a Fidesz-KDNP polgármestere elmondta, hogy önkormányzati intézményük egy több mint tízéves járművel végezte eddig a feladatát, és félő volt, hogy az autó elromlik.

Emiatt kétszer pályáztak új autóra, de nem jártak sikerrel, ezért kért segítséget Mészáros Lőrinctől, aki azonnal igent mondott és segített.

Szabó Ágnes, az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központ intézményvezetője közölte, hogy napi munkájuk során többek között fogyatékossággal élők szállítását végzik egészségügyi intézményekbe, gyógyszertárba vagy boltba. Megjegyezte: olyanoknak segítenek nap mint nap, akik helyzetükből adódóan elszigetelten élnek, kiszolgáltatottak. E nehézségeket igyekeznek enyhíteni az új járművel is, amely minden extrával felszerelt, biztonságos szolgáltatást garantál számukra a jövőben.

Az intézményvezető az MTI kérdésére elmondta, hogy a kilencszemélyes Volkswagen Caravelle kisbusz speciálisan átalakított, a kerekesszékesek biztonságos szállítását ötpontos rögzítés segíti, és a ki- és beszállást megkönnyítendő elektromos rámpával és lépcsővel is felszerelt.

Ismeretes, az elmúlt hónapokban Bicske arról vált hírhedtté országszerte, hogy a helyi gyermekotthonban az igazgató pedofil bűncselekményeiket követett el és azokat helyettese igyekezett eltussolni, majd utóbbi mégis köztársasági elnöki kegyelemben részesült. Mindebből pedig a kormánypártok népszerűségét is befolyásoló kegyelmi botrány kerekedett. Egy idő után az ügyben Bálint Istvánné városvezető és a város fideszes önkormányzata is megnyilvánult, eszerint úgy látják, a sajtó ellenük fordította a pedofilbotrányt, ugyanis azt sérelmezték, hogy a városimázs csökkentésére használták azt fel.

(Címlapkép: Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszédet mond a bicskei polgármesteri hivatal udvarán tartott autóátadáson 2024. május 28-án. MTI/Vasvári Tamás)