Ma 4,4 milliárdot kaszál a Fidesz és a baloldal gazdasági koalíciója

Mészáros és Dunai közös biznisze nagyon megy.

Mint arról korábban beszámoltunk, Mészáros Lőrinc Mészáros és Mészáros Kft.-je, valamint a baloldali milliárdos, az ország 30. leggazdagabb embere, Dunai György által birtokolt EuroAszfalt Kft. alkotta M-E 2020 Konzorcium közösen építheti ki Gyöngyös csatornahálózatának korszerűsítését. Abból a tenderből a két milliárdos cégei 2,3 milliárd forint bevételre tehetnek szert. Ez a beruházás is része az EU által is finanszírozott 420 milliárd forintos gigatendercsomagnak, melynek tárgya a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósítandó számos szennyvízelvezetési és -tisztítási, hulladékgazdálkodási, és ivóvízminőség-javító beruházás. Korábban sem a Fidesz, sem a KDNP nem talált kivetnivalót abban, hogy Orbán Viktor strómanja egy súlyos gazdasági bűncselekményekkel vádolt baloldali milliárdossal üzletel.

A Kulcsár-ügy baloldalhoz köthető vádlottjával együtt nyert tendert Mészáros

Hogy a fideszes Mészáros Lőrinc cége közbeszerzést nyer, az ma nagyjából annyira bír hírértékkel, mintha azt írnánk, nyáron meleg van. Hogy a fideszes Mészáros Lőrinc egy, a baloldalhoz köthető, pénzmosás és hűtlen kezelés miatt vád alatt álló milliárdossal közösen nyer közbeszerzést, az már viszont hír. És ez most megtörtént.

Az EU közbeszerzési értesítőjében ma megjelent hirdetmény szerint a fideszes és baloldali milliárdos közös biznisze ezúttal Vác, Nagymaros és Őrbottyán térségéből kaszálhat, a szerződés értelmében Vácott kell egy szennyvíztisztító telepet fejleszteniük. Az egy hete aláírt szerződés értelmében a több mint 4,4 milliárd forintos beruházás 95 százalékát EU-s forrásokból fizetik ki.

A konzorcium a Keviterv Plusz Komplex Vállalkozási Kft. személyében alvállalkozót fog igénybe venni, aki az alábbi munkákat fogja elvégezni: tervezési munkák (szükséges engedélyeztetéssel), tervezői művezetés, szükséges szakfelügyeletek, geodéziai munkák, bontási munkák, mélyépítési és víztelenítési munkák, műtárgyépítési munkák, szerkezetépítési munkák, épületek szakipari munkái, épületgépészeti munkák, gépészeti szerelési munkák, elektromos és irányítástechnikai munkák, közmű vezeték építési munkák, szennyvízcsatorna hálózat építési munkák, nyomóvezeték építési munkák, közmű csatlakozások, út és burkolatépítési munkák, rekultivációs munkák, parkosítás, növénytelepítés, kerítésépítés, gépek, eszközök bérlése, anyagok, eszközök beszállítása, forgalomtechnikai munkák, üzemeltetői közreműködés, minőségvizsgálatok, próbaüzem, munka- és környezetvédelem, kármentesítés, hulladék és veszélyes hulladék szállítás, kezelése, biztosítások, régészeti munkák (szakfelügyelet és esetleges leletmentés), tűzszerészeti vizsgálatok, lőszermentesítés, őrzés és vagyonvédelem, szaktanácsadás, műszaki szakértői feladatok, iroda, telephely, konténer, mobil illemhely bérlése, információs anyagok beszerzése.