Több mint két és félszeres túlárazás Orbán strómanjánál

A baloldali milliárdossal közösen.

A több gazdasági bűncselekménnyel vádolt baloldali milliárdos, Dunai György EuroAszfalt Kft.-je, valamint a közbeszerzések királyának Mészáros és Mészáros Kft.-je alkotja azt a konzorciumot, mely a szentendrei szennyvíztelep fejlesztésére kiírt uniós pénzekből is finanszírozott pályázatot elnyerte – derül ki az EU-s közbeszerzési értesítő ma megjelent számából.

Hogy a leggazdagabb magyarokat felsoroló Forbes-lista fideszes 8. és baloldali 30. helyezettje gazdasági koalíciót alkotva újabb milliárdos munkát nyer, az most azért bír hírértékkel, mert a kiírók (Nemzeti Fejlesztési Programiroda, illetve a Duna Menti Regionális Vízmű) szerint a beruházás értéke 1 788 241 051 forint. Ehhez képest a két milliárdos cége által alkotott konzorcium több mint két és félszer ennyiért, 4 768 100 000 forintért vállalta el a munkát.

Orbán falujának polgármestere a Pentát, a Swietelskyt, valamint a Hódút Kft.-t győzte le a közbeszerzési pályázaton.

A konzorcium legutóbb január elején egy tizenhárom település által kiírt csatornaberuházást nyert el 2,7 milliárd forintért, de ugyancsak a Fidesz és a baloldal alkotta gazdasági koalíció végezheti el Vác, Ózd és Gyöngyös szennyvízrendszerének korszerűsítését is.

Újabb vasútprojekt: Mészáros nyerte, külföldiek nyerészkednek rajta

A Százhalombatta-Ercsi vasútvonal felújítása után az Ercsi-Pusztaszabolcs közötti 12,2 kilométeres szakaszra kiírt közbeszerzést is a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a mára német érdekeltségbe került Vasútépítők Kft. alkotta konzorcium nyerte el. A 38,5 milliárd forintból megint német, cseh és osztrák cégek részesülnek.