Miskolci Jobbik: bérrendezést az állami vállalatoknál!

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerdai tájékoztatóján elmondta: a miskolci munkavállalók fizetése az országos átlagnál közel 10 százalékkal alacsonyabb, ami a munkanélküliséggel együtt általános elszegényedést eredményez a városban. Ezzel nemcsak a multik, de az állami cégek is visszaélnek: ugyanazért a munkáért jóval kevesebbet fizetnek egy miskolci munkavállalónak, mint egy dunántúlinak. Ha a Fidesz komolyan gondolná Miskolc felzárkóztatását, nem laptopokat osztogatna pótcselekvésként, hanem törvényben garantálná a miskolciak bérrendezését, jelentette ki a képviselő.

Közölte azt is, a Jobbik erre tesz javaslatot abban az előterjesztésben, amely indítványozza: Miskolc kezdeményezze a munka törvénykönyvének módosítását, kötelezve az állam többségi tulajdonában lévő gazdálkodó szervezeteket arra, hogy ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért fizessék Miskolcon is, mint a Nyugat-Dunántúlon.

A javaslatot pénteken tárgyalhatja meg a miskolci közgyűlés. Jakab Péter arra kérte a képviselőket, párthovatartozástól függetlenül támogassák a Jobbik javaslatát a miskolciak fizetésemelése érdekében.