Megvette a Mészáros-féle MKB Bank a Takarék Investet

Megvette a Mészáros-féle MKB Bank a Takarék Investet

Újabb társaságot kebelezett be a nemzet strómanja által is tulajdonolt bank.

Megvásárolta szerdán a Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló MKB Bank Nyrt. a Takarék Invest Befektetési és Ingatlankezelő Kft. üzletrészének 100 százalékát a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-től - közölte az MKB a tőzsde honlapján csütörtökön.

Közölték azt is, hogy

az MKB Bank Nyrt. június 29-én a Takarék Invest Befektetési és Ingatlankezelő Kft.-ben 13,8 milliárd forint összegű ázsiós tőkeemelést hajtott végre.

Beteljesül Orbán nagy álma: létrejöhet a szuperbank, egyesül az MKB és a Budapest Bank

Folytatódik a Magyar Bankholding csoport irányításának egységesítése, szerdán Vida Józseftől Barna Zsolt eddigi igazgatósági elnök veszi át a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait, majd a jövőben elnök-vezérigazgatóként irányítja a holding társaságot, amely magában foglalja a Budapest Bankot, az MKB Bankot és a Takarék Csoportot is...

Ismeretes, a Magyarország leggazdagabb embere által is tulajdonolt MKB március 31-én olvadt össze a Budapest Bankkal. A szuperbank további fúzióját a tervek szerint 2023-ban kívánják folytatni, hogy aztán a Takarék Csoporttal egyetemben mindezen tagbankokat mintegy gigabankként a Magyar Bankholding Zrt. foglalja magában, amelyet az egyesülés és átalakítás levezénylése céljával hoztak létre.

A Mészáros-féle szuperbanknál nyitott számlát a Roszatom

A Roszatom magyarországi leánycége, a Rosatom Central Europe Kft. március 21-én a Mészáros Lőrinc résztulajdonában lévő MKB Bank Nyrt.-ben nyitott számlát...

Az átállás mintegy 1,3 millió ügyfelet érint. Emellett azt tervezik, hogy a holding társaság 2025-ben belép majd a magyar és a nemzetközi tőkepiacra egyaránt.