Most az Iszlám Állam gyilkolt kurdokat

Az emigráns ellenzéki szervezet közlése szerint az elkövető robbanószerekkel teli autójával az Észak-Szíriában működő kurd autonóm regionális hatóság belbiztonsági főhadiszállásába hajtott bele.
 
Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója azt mondta, a hatalmas erejű robbanás miatt legalább 14 civil megsebesült. Arin Csekmosz helyi újságíró a francia hírügynökségnek arról számolt be, hogy a robbanás legalább két utcában teljesen megsemmisítette az épületeket.
 
A Szíriában kiterjedt információs hálózattal rendelkező megfigyelőcsoport hozzátette, a kurd erők lezárták az el-Haszake tartományban lévő, többségében kurdok lakta város ipari negyedének érintett részét.
 
A Reuters hírügynökség úgy tudja, egyelőre senki nem vállalt felelősséget a támadás elkövetéséért. A Hszinhua kínai hírügynökség arról számolt be, hogy az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet követte el az öngyilkos merényletet.
 
Kámeslíje városát nagyrészt a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrzi. A kurd biztonsági erők Észak-Szíriában az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció legfőbb szövetségeseivé váltak a térségben, és idén sikerült jelentős területeket visszafoglalniuk a dzsihadistáktól.