Munkaközvetítő: A vendégmunkások megbízhatóbbak, mint a magyarok!

Munkaközvetítő: A vendégmunkások megbízhatóbbak, mint a magyarok!

Berettyóújfalu fideszes polgármestere elküldené településéről a debreceni BMW gyárat építő indiai munkásokat. Visszafelé sülhet el a százmilliárdokból finanszírozott kormánypárti migránsozás. Az egyik munkaközvetítő szerint a vendégmunkások jobbak mint a magyarok.

Vendégmunkások szállását vizsgálja a berettyóújfalui önkormányzat. Az RTL Klub riportjából kiderül, hogy 150, főként indiai száll meg a településen, és onnan jár busszal a Debrecenben épülő BMW-gyárhoz dolgozni. A város fideszes polgármestere Muraközi István azt mondja, őket senki nem kérdezte meg a vendégmunkások érkezéséről, akkor támogatja a hasonló dolgozól elszállásolást, ha a településén dolgoznak ellenkező esetben szállásuk csak ipari területen lehet. A vendégmunkásokat közvetítő egyik cég az RTL-nek azt mondta: nem feltétlenül olcsóbb vendégmunkásokat alkalmazni, mint magyarokat, inkább a megbízhatóság miatt dolgoznak velük.

Megkeresésünkre Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke elmondta:

Visszafelé sülhet el a százmilliárdokból finanszírozott kormányzati hergelőkampány.

„A Fidesz most ázsiai migránsmunkásokkal próbálja pótolni a hazánkból elüldözött munkaerőt. Ez újabb problémákat generálhat ugyanis a hazánkba érkezők miatt tovább csökkenhetnek az amúgy is alacsony hazai bérek, ezzel párhuzamosan pedig még több honfitársunk hagyhatja el hazánkat, külföldön keresve boldogulást.”

A munkaközvetítő minősítése amit a magyar dolgozókra mondott felháborító és minősíthetetlen.

Bár nem meglepő hiszen ezek a cégek, mint több tényfeltáró anyagból is kiderült sokszor kötődnek bizonyos szálakon fideszes politikai körökhöz. – tette hozzá a párt elnöke.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)