Nagyon fontos: mégsem Tarlós szíve csücskére táncol a szökőkút

Nem Tarlós István főpolgármester határozza meg egymaga, hogy milyen zeneszámokat játsszon a 2013 nyarán felújított és kibővített formában átadott margitszigeti szökőkút.

A főpolgármester ez ügyben részletesen konzultál a szökőkutat tervező és a kivitelező cégek szakembereivel. E konzultációkba legutóbb bevonták Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettest is. Fontos hangsúlyozni, hogy a zenék kiválasztásában nem az a szempont, hogy kinek milyen egyedi zenei ízlése van. A legfőbb szempont az, hogy egy-egy zeneszám miként illeszkedhet a szökőkút fény- és vízjátékaihoz. – derült ki Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleményéből.

A közleményre azért volt szükség, mert Szalay-Bobrovniczky Alexandra korában azt mondta az index.hu számára, hogy úgy sejtette a lista alapján,  amin túltengett a Rolling Stones és Simon and Garfunkel, hogy Tarlósnak beleszólása van a zenékbe, de nem tudta, hogy egy irodában ő maga válogatja ki a számokat. A főpolgármester-helyettes egyik kedvence a Punnany Massif, de ő inkább egy Balkán Fanatik-számot javasolt, mert gondolta, hogy a népzene hátha működik, de az vízképileg nem felelt meg. Tarlós a George Ezra Budapest című számára azt mondta, hogy

"nem a szíve csücske, de menjen"

Befért egy Michael Bublé-szám is, a Feeling good. - mondta minden idők legfiatalabb főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, a Századvég-csoport egyik vezetőjének a felesége.

Európa egyik legnagyobb szökőkútja Magyarországon, egyedülálló módon tud vízképet alkotni, amely – a frekvenciaváltókkal szabályozott szivattyúk révén – akár állandó dinamikus mozgásban is lehet. A fúvókák egyszerre akár tíz méter magas vízoszlopot is létre tudnak hozni, a vízjáték beállítását programozással lehet változtatni, a szökőkút vízoszlopmagassága automatikusan változik egy szélérzékelő berendezés révén. A szökőkút kezdetben összesen nyolc zeneszámot játszott, naponta több blokkban, a repertoár folyamatosan bővül, a régi zenék mellett többek között gyerekeknek szóló zenével is. A szökőkutat tavaly novemberben téliesítették, az időjárástól függően, előreláthatólag áprilisban ismét üzemelni és újra zenélni, játszani fog. 

Hát, menjen: