Karácsony Gergely "jövővédő" népszavazássa is öt kérdésből állna, odatennék Orbáné mellé

Karácsony Gergely "jövővédő" népszavazássa is öt kérdésből állna, odatennék Orbáné mellé

Karácsony Gergely főpolgármester szerdán több részletben jelentett be népszavazási kérdéseket, előbb hármat, majd újabb kettőt. Így összesen öt kérdést nyújtottak be ma az MSZP, az LMP és a Párbeszéd képviselőivel együtt a Nemzeti Választási Bizottságnak, ezek a következők:

  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?”

Karácsony Gergely "jövővédő népszavazásnak" nevezte a beadványt, és azt szeretnék elérni, hogy ugyanarra a lapra kerüljenek a kérdések, mint az Orbán Viktor által bejelentettek, mert úgy olcsóbb, és a pénzt a kormány már úgyis elkölti az egyébként céltalan kérdéseire.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A főpolgármester szerint a miniszterelnök által bejelentett népszavazás szánalmas, mert olyan kérdésekből áll, amire úgyis mindenki nemet mondana, és törvényileg eddig is tiltottak voltak, tehát nincs értelmük.