A Cincinnati Bengals és a Los Angeles Rams jutott a Super Bowlba

A Cincinnati Bengals és a Los Angeles Rams jutott a Super Bowlba

Magyar idő szerint vasárnap este és hétfő hajnalban lejátszották a főcsoportdöntőket a profi amerikaifoci-bajnokságban.

Az amerikai főcsoportban (AFC) a visszavonuló Tom Brady csapatát, a címvédő Tampa Bay Buccaneerst búcsúztató Cincinnati Bengals csapata meglepetésre 27-24-re győzött az ellen a Kansas City Chiefs ellen, amely az előző két évben nagydöntőt játszhatott. A győztes mezőnygólt Evan McPherson 31 yardról a hosszabbításban szerezte, elhódítva csapatának a Lamar Hunt-trófeát.

A Bengals az 1981-es és 1988-as idény után harmadszor jutott a Super Bowlba, az előző két nagydöntőjét elbukta.

A nemzeti főcsoport (NFC) döntőjében a három évvel ezelőtti nagydöntős Los Angeles Rams 20-17-es arányú győzelmet aratott a két évvel ezelőtti Super Bowl-résztvevő San Francisco 49ers gárdája fölött, így övék lett a George Halas-trófea. A mérkőzés itt is egy mezőnygóllal dőlt el: Matt Gay 1 perc 46 másodperccel a vége előtt 30 yardról talált a San Franciscó-iak kapujába, az ellentámadásból pedig Jimmy Garoppolo interceptiont dobott.

A Ramsnek ez az ötödik nagydöntője lesz, a legrangosabb trófeát utoljára az 1999-es idényben nyerték el még St. Louis Rams néven.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A Super Bowlt két hét múlva, magyar idő szerint február 14-én hajnali fél 1-kor kezdik. Érdekesség, hogy a tavalyi nagydöntő után ez a második alkalom, hogy egy csapat hazai pályán játszhatja az egyik legnagyobb amerikai sporteseményt: tavaly a Tampa Bay a Raymond James stadionban, idén pedig a Los Angeles Rams a SoFi stadionban léphet pályára a Vince Lombardi-trófeáért.