Leszámolnának a "papírzacskó-kormányzással" - bemutatta korrupcióellenes elképzeléseit az ellenzék

Leszámolnának a "papírzacskó-kormányzással" - bemutatta korrupcióellenes elképzeléseit az ellenzék

Hétfőn délelőtt folytatódott az Egységben Magyarországért online sajtótájékoztató-sorozata, amelynek keretében ezúttal a korrupcióellenes programot mutatták be az ellenzék politikusai.

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője és az összefogás közös jelöltje Komárom-Esztergom 2-es számú választókerületében az online sajtótájékoztatón elmondta, hogy éppen ebben a választókerületben tevékenykedett a vesztegetési botrányba belebukó Völner Pál fideszes exállamtitkár is. A Jobbik képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy Völner a képviselői mandátumáról még mindig nem mondott le annak ellenére, hogy már nem méltó arra, hogy a térségben élőket képviselje.

Nemcsak ez az ügy van azonban terítéken, hiszen gondoljunk csak Boldog Istvánra, Simonka Györgyre vagy Mengyi Rolandra, aki már a börtönbüntetését is letudta

- emelte ki Nunkovics Tibor hozzátéve, hogy lehetnek még ilyen ügyek az Orbán-kormányban és az ellenzék a kormányváltás után minden ilyen ügyet fel fog tárni és el fogják számoltatni a korrupt politikusokat.

Jobbik: végül Orbánéknál kötöttek ki a papírzacskós pénzek?

Mint arról az Alfahír is beszámolt, a Nemzeti Védelmi Szolgálat által készített lehallgatási anyagokban Schadl György, a Magyar Végrehajtói Kamara elnöke többször is "gazdájának" nevezett egy olyan titokzatos személyt, akivel külföldön találkozgatott.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja Völner Pál kapcsán a Pegasus-ügyet is megemlítette, amelynek papíron az exállamtitkár volt a megrendelője, véleménye szerint a kettő össze is függ egymással, ezért engedhették el a fideszes politikus kezét.

A Momentum politikusa szerint Völner a fogaskerék volt abban a gépezetben, amelyet "papírzacskó-kormányzásnak" nevezünk.

Mi azért állunk ki az ellenzéki program mellett, mert olyan intézkedésekre van benne garancia, amelyek biztosítják azt, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő a jövőben

- jelentette ki Hajnal Miklós.

A korrupció megállítására az egyik eszköz az európai ügyészséghez való csatlakozás, amely mellett kiállt a teljes ellenzék, emellé a program mellé kérik a szavazók támogatását.