A jobbikos feljelentés után a rendőrség lefoglalta a Fidesz és a kamupárt ajánlásait

Kiderül az igazság?

Többször beszámoltunk arról, hogy a Jobbik harcot hirdetett a kamupártok ellen, amelyek a Fidesz érdekében, a fideszes választási törvény eredményeként zavarnák meg a tiszta választásokat.

Ennek a küzdelemnek az egyik főfrontvonala Zuglóban húzódik meg. Szávay István, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltje ugyanis feljelentést tett választási csalás miatt. A Lendülettel Magyarországért kamupárt jelöltjének, az egykori MSZP-s miniszter Lévai Katalinnak az ajánlásai megegyeznek a fideszes íveken szereplő adatokkal.

27 esetben teljes volt az egyezőség. Az ajánlások sorrendje is megegyezett. Volt sok duplikáció is, vagyis ugyanaz a választópolgár kétszer is szerepelt az íveken. Schwarz-Kiefer Patrik, a helyi választási bizottság jobbikos delegáltja átnézte azokat az íveket is, amelyeket a választó bizottság nem ellenőrzött, itt 15 további ajánlóívet talált, ahol 1-8 sorszámig teljes egészében megegyezik a sorrend.

"Volt ezek között olyan is, ahol az elcsúszások miatt oldalanként nem mind a 8, hanem pl csak 3 aláírás egyezik"

- mondta, hozzátéve:

"valószínűleg egy ember írta alá".

A jobbikos feljelentés után most a rendőrök is bekapcsolódtak az ügybe. Makranczi László jegyző, a helyi választási iroda vezetője szerdán azt közölte a választási bizottsággal, hogy a BRFK lefoglalta a két érintett párt ajánlóíveit.

A helyi választási bizottságban történtek tovább erősítik a gyanúnkat, hogy a Fidesz gátlástalanul visszaél a belé vetett bizalommal és a saját támogatóinak a személyes adatait átadta Medgyessy Péter korábbi miniszterének - fogalmazott érdeklődésünkre Szávay István.

A politikus kiemelte, a jobbikos delegált kiváló munkájának köszönhetően egyértelművé vált, hogy Zuglóban szervezett visszaélés történt. Szávay István szerint mivel számos párt esetében is bebizonyosodott, hogy megegyeznek az ajánlásaik a fideszes íveken szereplőkkel, azt bizonyítja, hogy retteg a jelenlegi hatalom az ellenzéktől.

Vajon kiderül, hogy kerültek át a Fidesz listájáról a választópolgárok személyes adatai a kamupárt íveire?

Nem lehet véletlen, hogy Lévai Katalin pont Karácsony Gergely kerületében bukkant fel

Ahogy arról beszámoltunk, Lévai Katalin, Medgyessy Péter egykori MSZP-s minisztere, a Lendülettel Magyarországért nevű kamupárt elnöke indulását kénytelen volt megtorpedózni a zuglói választási bizottság, miután kiderült, hogy az ajánlásgyűjtő ívein több lapon is egytől egyik megegyeztek a nevek, még a sorrend is azonos volt a Jelen Tamás fideszes képviselőjelölt által leadott aláírásokkal.