Feljelentést tesz a Jobbik a nyugdíjasokat rettegésben tartó kitalált szereplők ellen

Perek elé néz az Origo, a TV2 és a Ripost a rettegő nyugdíjasokról szóló lejárató riportok miatt.

Mint ismert, az Origón nemrég fantáziadús cikk jelent meg, melyben név nélküli nyugdíjasok számoltak be arról, hogy Vona Facebook-bejegyzése óta vadásznak rájuk a jobbikos fiatalok, ők pedig rettegve élik mindennapjaikat. A cikkből riportot készített a TV2, majd a Ripost is tovább görgette a témát.

Még soha nem volt ennyire aljas a fideszmédia: az Origo szerint "Vona legényei" nyugdíjasokra vadásznak

Na, szóval az van, hogy elsőre nem hittem el. Hogy ilyen van. Hogy ilyet lehet. Hogy ilyet ember kiad a kezéből. Aztán kínomban percekig bénultan röhögtem, és azon agyaltam, hogyan lehetne valami nagyon szarkasztikus, fekete humorral kifigurázni. Aztán rájöttem, hogy ennél éjsötétebb feketeség már úgysem lehet.

Varga-Damm elmondta: elgondolkodott azon, hogy akik az anyagokat készítik, vajon tényleg ennyire ostobának nézik-e az embereket, hiszen a riportokról lerí, hogy azok kitalált történeteket tartalmaznak.

A Jobbik a sajtóperek mellett a médiahatósághoz fordul, és 

rendőrségi feljelentést is tesz ismeretlen tettesek ellen az állítólagos bántalmazások miatt.

Mivel kényszerítésekről, garázdaságokról van szó, a rendőrségnek ki kell nyomoznia, kik voltak a tettesek, amihez fel kell majd keresniük a cikk szerzőjét és annak állítólagos szereplőit is.

Az adás itt nézhető meg.