Orbán és Szijjártó után Gulyás is zöld lámpát adott a migránsmunkásoknak a Jobbik szerint

Orbán és Szijjártó után Gulyás is zöld lámpát adott a migránsmunkásoknak a Jobbik szerint

A konzervatív párt szerint Orbánék igyekeznek legitimálni a félmillió migránsmunkás betelepítéséről szóló nemzetellenes tervüket.

A kormány már a kormányinfón is igyekszik legitimálni a félmillió migránsmunkás betelepítéséről szóló nemzetellenes tervét - írja friss közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Mint írják, Maga Orbán Viktor jelentette ki, hogy félmillió új munkaerőre van szükség, majd nem sokkal később Szijjártó Péter már el is ismerte, hogy a magyar kormány döntött: a magyar munkavállalók helyére ázsiai migránsmunkásokat szerveznek, akikkel már most vannak együttélési gondok. Ma pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter többek között arról beszélt, hogy „csak” a betöltetlen állásokra jöhetnek a migránsmunkások.

A Fidesz ezzel azt akarja a magyar emberek szemébe hazudni, hogy az általuk szervezett tömeges migránsmunkás betelepítések nem jelentenek veszélyt a magyar munkahelyekre. Ez hazugság, amit egyértelműen cáfolnak a statisztikai adatok is, hiszen miközben tízezer számra érkeznek Magyarországra a migránsmunkások, addig csak július és szeptember között már 22 ezerrel nőtt a magyar munkanélküliek száma

- emelte ki az ellenzéki párt.

Az pedig nyilvánvaló, hogy vendégmunkás importtal a kormány letöri a béreket, hiszen az olcsó ázsiai migránsmunkások olyan alacsony – európai viszonylatban értelmezhetetlen – bérekért is elvállalják a munkát, amiből egy magyar családfő sosem tudja eltartani a családját - tették hozzá.

Az Orbán-kormány elárulja a magyar embereket, akiknek a magyar kormány és maga Orbán Viktor is azt ígérte, hogy Magyarországra nem jöhetnek vendégmunkások. Most meg azt látjuk, hogy Fidesz-közeli cégek szervezésében gőzerővel hozzá is láttak a toborzáshoz, illetve egyre több helyen létesül fideszes érdekkörökhöz köthető migránsmunkásszálló. Ez a folyamat a magyarok munkahelyeinek veszélyeztetéséhez, a bérek letöréséhez és a kulturális egységünk megbomlásához, lakosságcseréhez vezet!

- fogalmaznak.

Míg a kormány zöld lámpát adott a gazdasági bevándorlásnak, a Jobbik-Konzervatívok továbbra is elutasítja a migráció minden formáját! Ázsiai migránsmunkások helyett normális bért a magyaroknak! - zárul a közlemény.

(Címlapkép: Vendégmunkások Gyöngyösön - Béli Balázs/Alfahír)