Orbán Viktor: Brüsszel erővel akarja Magyarországra telepíteni a migránsokat

Orbán Viktor: Brüsszel erővel akarja Magyarországra telepíteni a migránsokat

A miniszterelnök rendesen kiakadt az uniós belügyminiszterek tanácsi határozatán amely szerint a tagállamok kötelező szolidaritási mechanizmust vezetnének be az új migrációs csomagban.

A kormányfő miközben a személyi kultuszt a csúcsra járató türkmén elnöknél Gurbanguly Berdimuhamedow-nál vendégeskedett, és persze szó esett a türkmén földgázról is, az EU-s belügyminiszterek döntése után Facebook-posztjában úgy fogalmazott, hogy

"Brüsszel visszaél a hatalmával. Át akarják telepíteni Magyarországra erővel a migránsokat. Ez elfogadhatatlan! Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból!

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Luxemburgban jelentette ki, hogy amennyiben a vonatkozó jogalkotási folyamat végigmegy, a tagállamoknak nem lesz beleszólásuk abba, kik fognak élni területeiken.

(MTI)

Címlapkép: Orbán Viktor kormányfőt fogadják az asgabati repülőtéren 2023. június 8-án. A miniszterelnök Serdar Berdimuhamedow türkmén elnök meghívására hivatalos látogatásra érkezett Türkmenisztánba. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán