Orbán Viktor plusz feladatköröket adott Lázár János és Nagy Márton minisztériumának

Orbán Viktor plusz feladatköröket adott Lázár János és Nagy Márton minisztériumának

Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondása után kissé átalakul a kormányzati struktúra.

Január elsejétől önálló tárcát kap a gazdaságfejlesztésért felelő Nagy Márton, az általa vezetett Gazdaságfejlesztési Minisztérium ugyanis kiválik a Rogán Antal által irányított Miniszterelnöki Kabinetirodából. A 24.hu azt írja, a változtatásokról szóló törvényjavaslatot hétfőn nyújtotta be a parlamentnek Orbán Viktor miniszterelnök.

Miután Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondott, és minisztériuma, a TIM is megszűnik, így az eddig tárca nélküli kormánytag Nagy Márton felügyelete alá kerül az iparpolitika is.

A Lantos Csaba nevével fémjelzett Energiaügyi Minisztérium december 1-jei létrehozása már korábban tudható volt (ehhez tartozik Paks 2 kivételével minden energiaügyi kérdés - a szerk.), de a kormányfő által jegyzett törvényjavaslat szerint átnevezik Lázár János minisztériumát.

Építési és Beruházási Minisztérium helyett a továbbiakban Építési és Közlekedési Minisztérium néven fut majd tovább, mivel a Lázár-féle tárcához kerül a közlekedésügy is Palkovics volt minisztériumától.

Az orosz-ukrán háború okán bevezetett szankciós politika jelentős hátrányok veszélyével fenyeget mind az energiaügyek, mind a gazdaság területén. A veszélyek ellensúlyozása érdekében indokolt, hogy mindkét területért önálló minisztérium feleljen a kormányzati feladatmegosztási struktúrában

- indokolta az Orbán Viktor által beterjesztett javaslat.