Attól félt, hogy tünetei megrémítik a feleségét, ezért nem mindennapi kéréssel fordult a mentőkhöz

Nem mindennapi kérésnek tettek eleget a dél-alföldi mentők, miután egy napok óta tartó mellkasi panaszokkal küzdő 75 év körüli volt katonatiszt kihívta őket - derül ki az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán közzétett történetből.

A büszke férj ugyanis attól félt, rosszullétével megrémíti élete szerelmét, akivel több mint 50 éve élnek együtt. Ezért egy katonásan precíz tervet dolgozott ki: a mentőszolgálatot hívva arra kérte őket, hogy ne szirénázva érkezzenek. Hétvége éjjel lévén a mentők tiszteletben tudták tartani a kérést és már az utca elején lekapcsolták a fény és hangjelzéseket. Onnantól csöndben közelítették meg a házat, ami elé azért tudott titokban leosonni a beteg mert már mindenki elaludt. “Beszállok, de gyorsan álljanak el innen, mert meglát az asszony!”-mondta a beteg, majd katonásan bevágta maga mögött a mentő ajtaját. Ezt követően a szomszéd utcába hajtva gyorsan megvizsgálták a pácienst. Az egykori katona arra viszont nem számított, hogy mielőbb kórházba kell őt vinni, így a feleség rémületét megelőzendő projekt pillanatok alatt dugába dől.

A békésen szundikáló feleséget a harci helyzetről végül az egyik mentős értesítette, aki egyben meg is nyugtatta őt, aki elárulta, hogy fogalma sem volt férje panaszairól. A férfit stabil állapotban szállították kórházba, felesége kíséretében, az Országos Mentőszolgálat mielőbbi felépülést kívánt a saját gondja kellős közepén is élete szerelméért aggódó betegnek.