Öt ember meghalt, amikor teljesen lángba borult a Japan Airlines gépe a tokiói reptéren

Öt ember meghalt, amikor teljesen lángba borult a Japan Airlines gépe a tokiói reptéren

Az utasszállító egy segélyszállítmánnyal megrakott katonai kisgéppel ütközött, majd maga után tűzcsóvát húzott a reptéren. Csodás módon azon a gépen senki sem halt meg.

A Japan Airlines egy utasszállítója lángba borult a tokiói Haneda repülőtéren, miután a parti őrség egyik repülőgépével ütközött – számolt be a Reuters.

A légitársaság közleménye szerint mind a 379 utast és a teljes személyzetet sikerült kimenteni.

A balesetről felvételek is készültek, amiken látszik, ahogy a repülőgép hirtelen lángra kap, aztán hatalmas tűzcsóvát húz maga után, amint végiggurul a kifutópályán.

A parti őrség még vizsgálja, hogy az ő egyik gépükkel ütközött-e az utasszállító.

A kisgép személyzetéből öt ember minden valószínűség szerint szörnyethalt, de egy ember csodálatos módon megmenekült.

Az utasszállító Hokkaidó szigetéről érkezett Japán fővárosába.

A katasztrófa ráadásul mindössze egy nappal azután következett be, hogy egy 7,6-os erősségű földrengés sújtotta a szigetországot, amely az eddigi adatok szerint már 48 emberi életet követelt.

(Címlapkép: A Japan Airlines kiégett utasszállítójának roncsai a tokiói Haneda repülőtéren 2024. január 3-án. Az utasszállító 367 utassal és a 12 fős személyzettel a fedélzetén landolás közben megcsúszott az aszfalton, összeütközött a parti őrség egyik repülőgépével, majd kigyulladt. A balesetben a parti őrség öt tagja életét vesztette. MTI/AP/Kyodo News)