Kirúgták Paks II teljes vezetését

Kirúgták Paks II teljes vezetését

A korábbi öttagú igazgatóságból senki sem maradt a testületben.

Úgy tűnik, Süli János távozása csak a kezdet volt, ugyanis a 24.hu szerint menesztették az igazgatóságot Paks II projektcégénél. Helyükre még megbízhatóbb káderek kerülnek Orbán Viktor egykori tanára és a Honvéd egyik befektetője személyében.

A frissen kirúgott vezetők fizetését áprilisban megemelték, most pedig menesztették a Paks II Zrt. projektcég igazgatósági tagjait. 

A 12 milliárd eurós projekt Paks II honlapján már az új felállás szerepel. A korábbi öttagú igazgatóságból senki sem maradt a testületben.

A honlapon most három fős igazgatóságot tüntetnek fel: Jákli Gergely az elnök, a tagok pedig Fellegi Tamás és Mendelényi Dániel. Jákli egyben a vezérigazgató, akinek a lap szerint a kinevezése nem okozott meglepetést, hiszen

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már július elején bejelentette a vezércserét, egyébként Fellegi is kipróbált ember, korábban a Szijjártó fennhatósága alá tartozó Eximbank vezetését bízták rá.

NAPI TÉMA - A paksi változások katasztrófával fenyegetnek?

Címlap NAPI TÉMA - A paksi változások katasztrófával fenyegetnek? Miért távozott Süli János, a Paks II. beruházás kivitelezéséért felelős kormányzati ember? Milyen veszélyeket rejt a hazai energetikai beruházás szempontjából a szakember távozása? Vendégünk: Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Mendelényi a külügyes sportvonalhoz tartozik, néhány éve a Honvéd Futball Klub Kft.-t megvásárló cég egyik közvetett tulajaként bukkant fel, az Átlátszó pedig a Kézműves sörben és ingatlanban utazik a tenderarisztokrácia krémje című cikkében lőtte körbe NER-es üzlettársait.

Fellegit viszont Orbán Viktor miniszterelnök holdudvarához sorolják, kapcsolatuk évtizedekre nyúlik vissza, Fellegi a párt bölcsőjének számító Bibó-szakkollégium tanáraként épült össze a Fidesz-alapítókkal, majd a második Orbán-kormány fejlesztési minisztereként dolgozott 2010-től másfél éven át.

Lázár János építésügyi miniszter korábban ősbűnnek, a legsúlyosabb kormányzati hibák egyikének nevezte, hogy Paks II még nem termel áramot.