Kiállnak Bíró László mellett a DK és a Párbeszéd képviselői

Kiállnak Bíró László mellett a DK és a Párbeszéd képviselői

A Fidesz retteg attól, hogy a Dunaújvárosi ellenzéki győzelem után, most másodszor állt össze a parlamenti ellenzék

- mondta az ATV reggeli műsorában Varju László. A DK alelnöke szerint a Fidesz részéről hibás döntés volt adminisztratív, illetve jogi eszközökkel akadályozni Bíró László jobbikos jelölt indulását a Borsod megyei időközi választáson.

 

Azt hittem ennél azért több esze van a hatalomnak, mintsem egy ilyen átlátszó trükkel próbálkozik. Ezzel csak még jobban magukra haragítják az embereket, akik aztán dacból csak azért is a közös ellenzéki jelöltre fognak majd szavazni.

- hangsúlyozta Varju László.

Arra a kérdésre, hogy az évekkel korábban elhangzott mondatai ellenére is támogatható-e a Jobbik jelöltje, Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, hogy Bíró László őszintén bocsánatot kért, ami önmagában is nagyon ritka a magyar belpolitikában.

A kormány mikor kért bocsánatot az elhangzott mondataiért? Tehát ha Bíró László is komolyan gondolja a bocsánatkérést, akkor mi támogatjuk. Ugyanakkor a Fidesz kormány legutóbb egy olyan történésznek adott kitüntetést, (Raffay Ernő - a szerk.), aki nyíltan antiszemita gondolatokat vall. Éppen ezért pont a Fidesz ne minősítse más jelöltjét, mert ma egyetlen párt van aki antiszemita, rasszista és cigányellenes az a Fidesz, amit a korábbra tervezett nemzeti konzultáció kérdései is alátámasztanak

- tette hozzá Kocsis-Cake Olivio

Bíró László közben folytatja kampányát Borsod megyében. Legutóbb arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormánynak továbbra sincs semmilyen programja a hazai szőlőágazat számára. Az Orbán-kabinet döntése nyomán, a tavalyihoz hasonlóan idén is elrendelték az úgynevezett "zöldszüretet," ami azt jelenti, hogy a gazdálkodónak meg kell semmisítenie a szőlőt, amit fáradságos munkával megtermelt.