Pazar üzlet: Tiborcz érdekeltsége Belgrádban vett 122 ezer négyzetméternyi irodát

Pazar üzlet: Tiborcz érdekeltsége Belgrádban vett 122 ezer négyzetméternyi irodát

A miniszterelnök vejéhez kötődő Diófa Alapkezelő most Szerbiában ütött nyélbe ingatlanüzletet.

A Diófa Fund Management több irodaházat vásárolt Új-Belgrádban, ez az alap annak a csoportnak a tagja, amely Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltsége – írja a Forbes szerb nyelvű kiadása alapján a Magyar Hang.

A CRBE SEE ingatlan-tanácsadó cég sajtóközleménye szerint

az adásvételben 11 prémium kategóriás, több mint 122 ezer négyzetméternyi területű ingatlanról van szó, amelyek öt üzleti park – a Green Heart, a FortyOne, a Belgrade Business a Center, és a 19 Avenue – területén találhatók, valamint a House irodaház.

Uros Grujic, a CRBE délkelet-európai piacának befektetési ingatlanokkal foglalkozó részlegének igazgatója az adásvételt követően úgy nyilatkozott, hogy

ez jelenti a legnagyobb egyedi tranzakciót mind Szerbiában, mind pedig Délkelet-Európa piacán.

Ezért Grujic személy szerint különösen örül annak, hogy immár második alkalommal vehettek részt tanácsadóként ennek az impozáns üzletház-portfóliónak a tranzakciójában, ami a céget abszolút vezető pozícióba helyezte a tőkepiaccal kapcsolatos tanácsadás területén.

Érdekesség, hogy a Diófa Alapkezelő honlapja szerint a BDPST Capital Zrt. még 2022-ben írt alá üzletrész-adásvételi szerződést az Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlásáról. Később a Gránit Bank tulajdonrészt szerzett az alapban. A 2009-es alapítású Diófa Alapkezelő több mint 360 milliárd forintnyi vagyont kezel különféle befektetési alapokban.

(Címlapkép: Tiborcz István a Parlamentben Béli Balázs/Alfahír)